fbpx

Google Easter Eggs – YouTube & Maps

De speelse Google Easter Eggs zijn een steeds bekender fenomeen. Google verstopt leuke verrassingen voor de oplettende vinder in verschillende vormen. In mijn vorige blog heb ik een aantal van de leukste Easter Eggs die in de zoekmachine verborgen zitten toegelicht. Maar goed nieuws voor alle fans, ze zitten namelijk niet alleen in de zoekmachine, maar ook in Google Maps en Youtube verstopt. Lees hieronder snel meer over deze weggestopte Easter Eggs en vooral, veel plezier!

Google Easter Eggs op Maps en Google Earth 

Live sinds 2005. Google maps staat altijd voor ons klaar met onder andere verkeersroutes, street view, en een algemene kaart. It’s a big world after all, en ook daar grijpt Google haar kansen. Voor de oplettende zoeker zijn er een aantal Easter Eggs in de wereld verstopt.

Street View shout out
Google werknemers zijn gelukkig met wat ze doen, en vonden een leuke manier om dit duidelijk te maken. Wanneer je namelijk kijkt naar de street view van de California Google campus HQ, en je ver inzoomt, zie je de lachende gezichten van de werknemers. Ze houden bordjes vast met ‘I love Google street view’. Om deze Easter Egg te ontdekken typ je California Google campus in de zoekbalk en zoom je heel ver in! Deze Easter Egg is momenteel helaas alleen beschikbaar in Amerika te zien.

Google Easter Egg
Loch Ness
Het Loch Ness monster, ook wel bekend als Nessie, is een beroemd fenomeen. Er zijn vele theorieën over het monster, ontelbaar onduidelijke foto’s, maar het bestaan is nooit bewezen.
Wanneer je in Google Maps zoekt op ‘Loch Ness’ zie je dat de kleine gele aanwijzer transformeert in een groene versie van het monster. Zie je Loch Ness niet meteen, probeer dan een verder in te zoomen.

Mars en de Maan
De gedachtegang van Google: Aarde? Been there, done that. Dus is het nu mogelijk om de Mars en Maan landingen te bekijken in Google Earth. Je kan kijken naar de oppervlakten die zijn gefilmd tijdens de Mars- en Maanlandingen. Hoe gaaf is dat! Lees hier meer over deze Google Easter Egg.

YouTube Easter Eggs

Sinds de komst van YouTube in de Google familie in 2006 zijn ook hier een aantal Google Easter Eggs in verstopt. Ook al zijn het er een stuk minder dan in de zoekresultaten, ze zijn zeker niet minder leuk.

AWESOME
Deze Easter Egg is leuk, maar kan ook wat irritatie opwekken. Zeker wanneer iemand bijvoorbeeld een grapje met je uithaalt met deze Easter Egg en je zelf niet weet hoe je dit uit kunt zetten. Wanneer je een willekeurig filmpje op Youtube bekijkt en deze op fullscreen zet kan je op een willekeurige plek op je beeldscherm in hoofdletters AWESOME intypen. Houdt de shift toets dus ingetoetst. Het voortgangsbalkje onderin is normaal rood van kleur. Deze Easter Egg transformeert het balkje in een felgekleurd en knipperend balkje. Alle kleuren van de regenboog flashen langs en dit kan behoorlijk op je zenuwen werken. Om de Easter Egg weer uit te zetten typ je weer in hoofdletters het woord AWESOME en het balkje wordt weer normaal.

Doge
Deze razend populaire meme was echt een sensatie op internet sinds de introductie in 2013! Een plaatje geassocieerd met een hond en veel verschillende kleuren in het comic sans lettertype. Deze hype heeft het zelfs gered tot een populair type crypto-currency.

Wanneer je in YouTube zoekt op ‘doge meme’ verandert het lettertype in het gekleurde comic sans waar deze meme bekend om staat. Helaas is ook deze grap momenteel alleen in Amerika beschikbaar.

Andere thema’s

Daarnaast heeft YouTube Easter Eggs in de thema’s: Star wars, Star Trek, Fibonacci reeksen, het Snake spel en nog veel meer! Kijk hier een filmpje met de 11 leukste YouTube Easter Eggs.

De Easter Eggs van Google zijn een ware hit, en erg geliefd onder de internet marketing specialisten. Zeker eens de moeite waard om op te zoeken, en uit te proberen voor wat online entertainment. Ken jij ze al allemaal?

Lees ook de blog over de zoekmachine Easter Eggs of onze andere blogs!

Over de auteur

Leave a Reply

Plan hier een tijd in die voor jou uitkomt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.