SEO case – Feenstra

SEO case - Feenstra

Wij zorgen voor een organische groei van het aantal externe verwijzingen

 

Klantvraag

Feenstra is de landelijke expert in verwarming, cv-ketel onderhoud, ventilatie, beveiliging en zonnepanelen. Feenstra voorziet altijd in passende techniek die goed blijft functioneren dankzij regelmatig en betrouwbaar onderhoud. Ze hebben een duidelijke ambitie en visie: een veilige, gezonde en duurzame woonomgeving voor iedereen in Nederland!
Feenstra, opgericht in 1947, bestaat inmiddels al 70 jaar en heeft een enorme groei doorgemaakt met mooie mijlpalen. Ze hebben intern een team marketing specialisten dat hen helpt. Om de groei en het succes hoog te houden is Digital Inside gevraagd te helpen met zoekmachine optimalisatie, en specifieke focus op natuurlijke linkbuilding met name externe verwijzingen die zo natuurlijk mogelijk zijn verkregen, en met een zo hoog mogelijke domeinautoriteit.  

Wat is linkbuilding? 

Linkbuilding is een proces waarbij we het aantal kwalitatieve links naar een specifieke website laten groeien. Linkbuilding heeft 2 grote doelen. Als eerste zorgen deze links voor meer websitebezoekers. Daarnaast is het zo dat de toegenomen linkpopulariteit ervoor zorgt dat zoekmachines als Google en Bing een hogere ranking toekennen aan de website. Externe verwijzingen zijn dus essentieel om ervoor te zorgen dat jouw website bovenaan in de zoekresultaten komt te staan. Linkjes van websites met een hoge domein autoriteit kunnen meer waarde (link juice) afgeven. Het is altijd belangrijk bij linkbuilding om te zorgen dat de linkjes afkomstig zijn van relevante websites, met en hoge domeinautoriteit.

Onze linkbuilding aanpak voor Feenstra

Doel: zorgen voor een organische groei van het aantal externe verwijzingen naar Feenstra.com en cvketelvoordeel.nl.

Voor een effectieve linkbuilding strategie is een planmatige aanpak onmisbaar. De grootste keuzes gaan over kwaliteit en relevante onderwerpen. We gaan als volgt te werk:

Stap 1: We starten met een onderzoek naar de linkprofielen van concurrerende websites. Dit doen we om erachter te komen wat het aantal en de kwaliteit is van de linkprofielen. Zo brengen we in kaart wat onze huidige positie is ten opzichte van de concurrentie.

Stap 2: Vervolgens richten we ons op het vaststellen van relevante onderwerpen en thema’s. Op deze manier kunnen wij heel gericht zoeken naar relevante websites om linkjes op te plaatsen. Relevante onderwerpen en thema’s zijn ook belangrijk voor het kiezen van geschikte anchorteksten.

Stap 3: Nadat de relevante thema’s en onderwerpen zijn vastgesteld, maken we een selectie van gerespecteerde en hoogwaardige sites waarop wij linkjes willen plaatsen. Ook kiezen we hier op welke manier we dit doen. Bij verschillende websites zijn namelijk verschillende mogelijkheden. We beoordelen per situatie wat de juiste linkbuilding methode is.

Feenstra heeft altijd de laatste check op de voorgestelde links. Zo houdt de klant altijd de controle op de uitvoering.

0-meting

Om de voortgang te meten maken wij eerst een 0 meting. Wij brengen in kaart waar Feenstra op dit moment staat, waar de concurrentie staat, en wat we willen bereiken. Zo is naderhand inzichtelijk welke invloed het linkbuilding proces heeft gehad en worden vervolgacties duidelijk

Hoe lang duurt het voordat de effecten zichtbaar zijn?

Dit verschilt per situatie. De eerste effecten zijn in principe na een maand of drie zichtbaar. Echter kan het tot wel een jaar duren voordat het einderesultaat helemaal inzichtelijk is. In de tussenperiode kunnen er schommelingen zijn, omdat de concurrentie waarschijnlijk ook bezig is met linkbuilding. Een geleidelijke verbetering in positie zal in de tussentijd zichtbaar worden.
In november 2017 zijn wij begonnen met onze linkbuildingactiviteiten voor Feenstra.

Ook hulp nodig bij linkbuilding?

Wil jij ook hoger scoren in zoekmachines en meer traffic naar je website? Het team van Digital Inside staat altijd voor je klaar! Wij kunnen je helpen met linkbuilding, maar ook met een completer SEO abonnement.
Neem contact met ons op voor een kop koffie en we bespreken graag wat we voor jou kunnen betekenen!

Gratis whitepaper: In 5 stappen naar online groei 

Loop jij vast in de groei van je website? Of heb je moeite om een goede online strategie uit de werken voor jouw bedrijf? Download dan nu dit whitepaper

Al ruim 300x gedownload in 2019

Met handige tips & tricks

Op basis van praktijkervaring

Ja, mail mij dit gratis whitepaper >