fbpx

Klantvraag:

Your Choice Catering is een landelijke full-service catering bedrijf en heeft in 2017 een nieuwe website gelanceerd. Ze hebben ons de vraag gesteld of we een succesvolle SEA advertentie campagne kunnen opzetten. Aangezien een belangrijke salesperiode op het punt stond om te beginnen zou de campagne vanaf de eerste dag moeten zorgen voor extra conversies.

Strategie:

Om te voldoen aan de klantvraag hadden we ervoor kunnen kiezen om simpel een Google Adwords campagne op te zetten en het aantal kliks te maximaliseren. Wij hebben voor een andere strategie gekozen met meer focus op fundamentele online groei. Dit door naast het opzetten van een Adwords campagne ook meteen de websitedata op orde te krijgen. Plus op de website meer focus aan te brengen op het aanvragen van een offerte.

Aanpak:

Onze aanpak voor deze digitale groei strategie

  1. De juiste data: Google Analytics op de juiste manier opgezet, plus deze gekoppeld aan Google Adwords.
  2. Meetbare doelen: Op de website hebben we verschillende meetbare doelen ingesteld. Hierdoor is het voor de klant inzichtelijk geworden hoeveel een lead kost. Door deze meetbare doelen konden wij als Digital Marketing Bureau serieus aan de slag met het beheren en optimaliseren van de Google Adwords Campagne.
  3. Conversieverbeteringen: Bezoekers naar de website krijgen via Adwords is belangrijk, maar dat deze bezoekers vervolgens contact opnemen of een offerte aanvragen is nog belangrijker. Op de website van Your Choice Catering hebben wij verschillende verbeteringen doorgevoerd met de focus op conversieverbeteringen. De belangrijkste conversie voor een cateraar is natuurlijk het aanvragen van een offerte.     
  4. Optimalisatie: Ontwikkelen van nieuwe landingspagina’s die perfect aansluiten op de Adwords advertentie voor een hoge kwaliteitsscore.

Resultaten:

Met meer leads en dalende kosten per conversie is het resultaat van deze Adwords campagne is zeer positief. De kosten per conversie van de eerste nieuwe landingspagina zijn zelfs 90% lager. Doordat de nieuwe landingspagina’s zoveel beter resultaat laten zien gaan we de komende maanden verder deze campagne optimalisatie.

Haal ook meer omzet uit je website

Ook op zoek naar een succesvolle Adwords campagne? Wij helpen je graag met de strategie plus uitvoering. Neem contact op voor een vrijblijvend advies gesprek.

 Tools die we hebben ingezet:

KlantYour Choice Catering
DienstAdwords campagnes (SEA)
Websitewww.yourchoicecatering.nl

Meer weten?

Wil je ook eens sparren over de online groeimogelijkheden voor jouw website? Wij staan voor je klaar! Neem even contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden. 

Plan hier een tijd in die voor jou uitkomt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.