fbpx

Vloggers lijken steeds bekender te worden. Vraag maar een willekeurige tiener wie Enzo Knol of Stuk TV is. Maar wat maakt deze vloggers zo populair? Het feit dat ze op video alles vastleggen en delen met hun kijkers. Benieuwd wat wij kunnen leren van vloggers op het gebied van video marketing? Je leest het hier.

Les 1: Wees jezelf

Wanneer iedereen druk lijkt te zijn om perfect over te komen op social media, ontstaat bij steeds meer mensen het verlangen naar authenticiteit. Vloggers laten alles zien. Ook wanneer zij een dikke pukkel op hun hoofd hebben of wanneer zij ziek zijn. Als organisatie hoef je natuurlijk niet de baas te laten zien op een video wanneer hij ziek is. Maar dat betekent wel dat je eerlijk moet zijn naar je klanten. Bestaat jouw bedrijf uit een groep blije, chaotische mensen, toon dat ook in de video.

Les 2: Deel regelmatig nieuwe video’s

Op de YouTube-kanalen van deze vloggers worden regelmatig video’s gedeeld. Bijna dagelijks posten zij een nieuwe video. Door regelmaat weten volgers wat zij kunnen verwachten. Hoe wordt dit vertaald bij video marketing? Deel als bedrijf wekelijks of om de twee weken een video. Zorg dat er een vast moment ontstaat wanneer je nieuwe video’s deelt. Naast je social media kanalen is e-mail natuurlijk een goed kanaal om je nieuwe video’s onder de aandacht te brengen. Wil je een goede email sturen? Lees dan onze 5 tips voor betere emails op tablets en mobiel.

Les 3: Interactief

Heel leuk dat mensen je video bekijken en reageren, maar laat het niet daarbij. Vloggers zijn uren per dag bezig om te reageren op de reacties op hun video’s. Bij video marketing moet dit ook het geval zijn. Reageer als organisatie op de reacties van kijkers, maar reageer ook op video’s van andere organisaties. Zo ontstaat interactie en dat is van belang bij video marketing.

Les 4: Neem het serieus

Een video maken kost veel tijd. Zorg daarom dat er binnen jouw organisatie een team ontstaat dat zorgt dat video marketing succesvol verloopt. Het team bestaat uit een cameraman, iemand die de video monteert en heel belangrijk, een leuk en representatief gezicht van de organisatie. Maar let op (les 1), wees jezelf en ga geen video boodschap letterlijk inspreken via een autocue.

Les 5: Heb geduld

Video marketing gebeurt niet vanzelf. Mensen hebben tijd nodig om de organisatie te leren kennen en betrokken te raken. Geef daarom niet meteen op wanneer je video weinig views heeft. Blijf proberen, blijf posten. Je zult merken dat vanzelf meer mensen de organisatie gaan volgen.

Lees ook onze andere blogs!

Over de auteur

Digital Marketing Strateeg

Leave a Reply

Plan hier een tijd in die voor jou uitkomt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.