Space to Create

Alle focuswoorden bovenaan in Google

Door een slimme linkbuildingcampagne hebben we ervoor gezorgd dat pagina’s op de website van Space to Create in een jaar tijd ruim 65 plekken zijn gestegen in de Google. Meer weten? Lees dan vooral verder!

  • Alle woorden in de top 20
  • Focuswoorden in de top 10

Space to Create

Ranking met 85% verbeterd

DE UITDAGING

Hoger ranken in de zoekresultaten van Google

Space to Create verhuurt creatieve ruimtes aan het Stationsplein, pal tegenover station Utrecht Centraal. Of je nu een vergadering, training of een uniek evenement wilt organiseren, de ruimtes en medewerkers passen zich aan jouw wensen aan. Bijna alles is mogelijk: een plek waar creativiteit en gemak samenkomen! De uitdaging zat erin dat de concurrentie op dit gebied vrij moordend is en een stuk beter vindbaar was via zoekmachines. Wij staan klaar om Space to Create een boost te geven door middel van linkbuilding.

70

Gemmiddelde plek in Google

0

Zoektermen in de top 10 van Google

Begin bij de basis

De website van Space to Create is mooi vormgegeven en staat technisch zeer sterk. Wij geven adviezen voor de landingspagina, maar de basis is heel goed en daar bouwen we simpelweg op verder. Het is daarom ook vooral een kwestie van autoriteit opbouwen.

Het marketingkanaal

Omdat het gaat om autoriteit opbouwen is de beste manier om dit te doen door te linkbuilden. Dit houdt in dat we links naar de pagina’s van de website van Space to Create plaatsen op externe websites. Hoe vaker een website op externe plekken genoemd wordt, hoe meer vertrouwen dit wekt bij Google, en hoe hoger je zal ranken in de zoekresultaten.

Resultaten meetbaar maken

Via de tool SERanking houden we de posities van elf belangrijke zoektermen bij. Binnen deze elf zoektermen zijn er vijf als focuswoorden bestempeld, die prioriteit hebben. Hieronder vallen zoektermen zoals ‘vergaderlocatie Utrecht Centraal’ en ‘vergaderruimte Utrecht’. Op 31 oktober 2022 is er een nulmeting uitgevoerd, waarbij we hebben gekeken naar de positie van de website van Space to Create als er gezocht wordt met deze elf zoektermen.

Linkbuilding

Na de nulmeting beginnen we aan het linkbuilden, waarbij we maandelijks een aantal linksplaatsen op andere websites. Hiervoor gebruiken we als anchor de zoektermen waar Space to Create graag op wil ranken, die doorverwijzen naar de pagina van Space to Create. In iets meer dan een jaar tijd hebben we zo ruim 170 linkjes geplaatst op een breed scala aan relevante, zakelijke websites.

Dashboard vormgeven

Space to Create ontvangt maandelijks een online marketing dashboard. Hierin staat een vergelijking van de posities van de zoektermen van afgelopen maand en de maand daarvoor. Zo krijgen ze maandelijks inzicht in de voortgang die we boeken. In de tussentijd kunnen ze natuurlijk ook altijd zelf de zoektermen in een zoekmachine invoeren om te kijken hoe het ervoor staat.

Top 10 noteringen

Van alle focuswoorden in Google

85%

Verbetering vanaf de 0-meting

In een jaar tijd hebben we aan de hand van een slimme linkbuildingcampagne alle zoekwoorden van Space to Create in de top 20 van de zoekresultaten kunnen krijgen, en alle woorden die extra focus hadden zelfs in de top 10! We gaan nog door met onze campagne, om deze resultaten nog verder te verbeteren en de vooruitgang verder voort te zetten.

Guido bellend

Guido Tijmensen

Managing Partner

LET'S WORK TOGETHER

Laten we samen gaan Rocken

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem contact op
You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge