SEO copywriting

Sterke teksten die zorgen voor meer website bezoekers

Sterke teksten die zorgen voor meer website bezoekers  

Content is king! Wij helpen met SEO copywriting

SEO copywriting? Daar kom je niet meer omheen in deze digitale tijd. Bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig wel een website. Deze kan dienen om je bezoekers meer informatie aan te bieden, je diensten in kaart te brengen of je producten te verkopen. Wat het doel van je website ook is, je wilt graag dat je snel gevonden wordt in de zoekresultaten van Google. En hiervoor is goede SEO-copywriting (SEO = Search Engine Optimisation) nodig.

SEO of zoekmachine optimalisatie bepaalt hoe hoog jouw website rankt in de zoekresultaten van Google. En we weten allemaal dat hoe hoger jouw website komt, hoe meer bezoekers je zal aantrekken. Er zijn verschillende tips voor een goede SEO – maar een van de belangrijkste technieken is een goede copy.

Wat is SEO copywriting?

Copywriting is het schrijven van goede teksten die bedoeld zijn voor het promoten van producten. Deze teksten kunnen gebruikt worden voor verschillende doelen, zoals websites, advertenties of andere vormen van marketing.

Bij de copy of tekst op je website is het belangrijk dat deze geoptimaliseerd is voor verschillende keywords. Deze keywords of zoektermen zijn de woord(-groepen) die mensen intypen in Google om hun zoekopdracht mee te beginnen. Google heeft verschillende robots die alle teksten online scannen, om aan de hand van de inhoud en structuur te bepalen waar de website over gaat. Als deze copy overeen komt met de ingegeven zoektermen, zal jouw website beter ranken.

Daarom is het dus belangrijk om relevante zoektermen of keywords in jouw website copy te gebruiken. Maar het is niet alleen belangrijk dat de zoekterm op jouw pagina voorkomt, ook de locatie speelt een rol. Zo weet Google bijvoorbeeld dat wanneer het zoekwoord voorkomt in de (sub)titel van de pagina, of de URL, dat er een grote kans is dat deze pagina ook daadwerkelijk over dit onderwerp gaat. Daarnaast is het belangrijk dat de lezer de informatie krijgt waar hij naar op zoek was. Ook hecht Google waarde aan het feit dat de tekst logisch is opgebouwd en de lezer blijft boeien door relevant te zijn.

Advies nodig?

Laat je gegevens achter en wij
nemen zo snel mogelijk contact
met je op.

 

Online marketing diensten vanaf €250

Een complete marketing dienst of een losse dienst
Elke maand een dashboard met resultaten
Maandelijks opzegbaar 
Altijd online groei!

Sterke SEO content 

Dus als we weten welke keywords belangrijk zijn, waarom vullen we dan niet heel onze pagina met dit woord? Met de opkomst van SEO waren er inderdaad een flink aantal online marketers die probeerden het zoekwoord zo vaak mogelijk te vermelden op een website, zodat Google hier meer waarde aan zou hechten. Maar onze slimme zoekmachine had natuurlijk al snel door dat dit niet meteen betekende dat deze websites ook het beste resultaat leverden, en voerde een update in die het te vaak gebruik maken van bepaalde keywords (keyword stuffing) juist bestrafte.

Google vindt de ervaring die website bezoekers hebben nadat ze op een link in de zoekresultaten hebben geklikt erg belangrijk. Daarom is het belangrijk dat alle copywriting zo natuurlijk mogelijk is, en dat de tekst niet geschreven lijkt met het oog op het behalen van een goede plaats in de zoekresultaten, maar juist in functie van de bezoeker. De copy moet aan de verwachting van de bezoeker voldoen en de gewenste oplossing bieden.

Daarom is het bij copywriting voor goede SEO resultaten belangrijk een goed balans te vinden tussen het gebruiken van de meest effectieve keywords en het behouden van een natuurlijke en aangename tekst voor de bezoekers. 

Bekijk hier al onze internet marketing diensten; waaronder zoekmachine optimalisatie

Ons team enthousiaste online marketeers zijn gek van digital en zetten zich altijd volledig in voor online groei. 

Wil je meer online succes? Wij verrassen je graag met nieuwe digitale mogelijkheden.


Sterke SEO content nodig?

 

Laten we afspreken.

Gratis whitepaper: In 5 stappen naar online groei 

Loop jij vast in de groei van je website? Of heb je moeite om een goede online strategie uit de werken voor jouw bedrijf? Download dan nu dit whitepaper

Al ruim 300x gedownload in 2019

Met handige tips & tricks

Op basis van praktijkervaring

Ja, mail mij dit gratis whitepaper >