Zoekmachine optimalisatie

SEO copywriting

Ben je op zoek naar een SEO copywriting bureau? Wij helpen je met teksten die goed scoren in Google en ook nog eens lekker leesbaar zijn voor jouw doelgroep.

  • SEO copywriting voor zoekwoorden met zoekvolume in Google
  • Meetbare resultaten
  • Ervaren SEO team en copywriters
  • Tevreden klanten

50+ snelgroeiende bedrijven vertrouwen op Digital Inside
Centraal beheer logo
Feenstra logo
vionq logo
psohub logo
G4S logo gekleurd
365Beheer logo
Merin logo
Topcats logo
Denkproducties logo
No monkey business logo
Restaurant Company Europe logo
Trustbound logo
Ecomovement logo
Nova Clima logo
Joery
Content is king!

Wij helpen met SEO copywriting

SEO copywriting? Daar kom je niet meer omheen in deze digitale tijd. Bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig wel een website. Deze kan dienen om je bezoekers meer informatie aan te bieden, je diensten in kaart te brengen of je producten te verkopen. Wat het doel van je website ook is, je wilt graag dat je snel gevonden wordt in de zoekresultaten van Google. En hiervoor is goede SEO-copywriting (SEO = Search Engine Optimisation) nodig.

SEO of zoekmachine optimalisatie bepaalt hoe hoog jouw website rankt in de zoekresultaten van Google. En we weten allemaal dat hoe hoger jouw website komt, hoe meer bezoekers je zal aantrekken. Er zijn verschillende tips voor een goede SEO – maar een van de belangrijkste technieken is een goede copy.

Vanuit een zoekwoorden onderzoek kijk we voor welke zoektermen het interessant is om content te schrijven.

Wij verdiepen ons in deze onderwerpen en schrijven dan de SEO-content. B2B of B2C? Voor ons geen probleem.

De geschreven SEO copy van minimaal 450 woorden laten wij goedkeuren door de klant.

Na de goedkeuring  zetten we deze content live op de website.

De positie van de nieuwe SEO-tekst houden we vervolgens bij in een dashboard. Dit SEO-dashboard versturen we 1x per maand naar de klant.

Veel klanten besteden ook de linkbuilding activiteiten bij ons uit. Dit om de geschreven SEO-teksten een boost te geven.

Werk foto vergadering meeting uitleg

Maandelijks SEO dashboard

SEO-copywriting wordt pas echt leuk als je belangrijke zoekwoorden goed in de gaten blijft houden en steeds dichterbij de top 5 van Google ziet komen. Al onze klanten ontvangen minimaal 1x per maand een dashboard met de ontwikkeling van de zoekwoorden die voor hen interessant zijn.

Wat is SEO-copywriting?

Copywriting is het schrijven van goede teksten die bedoeld zijn voor het promoten van producten. Deze teksten kunnen gebruikt worden voor verschillende doelen, zoals websites, advertenties of andere vormen van marketing.

Bij de copy of tekst op je website is het belangrijk dat deze geoptimaliseerd is voor verschillende keywords. Deze keywords of zoektermen zijn de woord(-groepen) die mensen intypen in Google om hun zoekopdracht mee te beginnen. Google heeft verschillende robots die alle teksten online scannen, om aan de hand van de inhoud en structuur te bepalen waar de website over gaat. Als deze copy overeen komt met de ingegeven zoektermen, zal jouw website beter ranken.

Daarom is het dus belangrijk om relevante zoektermen of keywords in jouw website copy te gebruiken. Maar het is niet alleen belangrijk dat de zoekterm op jouw pagina voorkomt, ook de locatie speelt een rol. Zo weet Google bijvoorbeeld dat wanneer het zoekwoord voorkomt in de (sub)titel van de pagina, of de URL, dat er een grote kans is dat deze pagina ook daadwerkelijk over dit onderwerp gaat. Daarnaast is het belangrijk dat de lezer de informatie krijgt waar hij naar op zoek was. Ook hecht Google waarde aan het feit dat de tekst logisch is opgebouwd en de lezer blijft boeien door relevant te zijn.

Groeiscan

Ontvang nu deze gratis online marketing scan in je mailbox

Gratis online marketing scan

De scan ontvang je meteen in je mailbox en kan je op elk moment starten. Na het doorlopen van een aantal vragen over marketing, branding, strategie en data ontvang je de uitkomsten in een rapport in je mailbox.

werk desiree sven

Sterke SEO content om hoger te komen in Google

Als we weten welke keywords belangrijk zijn, waarom vullen we dan niet heel onze pagina met dit woord? Met de opkomst van SEO waren er inderdaad een flink aantal online marketeers die probeerden het zoekwoord zo vaak mogelijk te vermelden op een website, zodat Google hier meer waarde aan zou hechten. Maar onze slimme zoekmachine had natuurlijk al snel door dat dit niet meteen betekende dat deze websites ook het beste resultaat leverden, en voerde een update in die het te vaak gebruik maken van bepaalde keywords (keyword stuffing) juist bestrafte.

Google vindt de ervaring die website bezoekers hebben nadat ze op een link in de zoekresultaten hebben geklikt erg belangrijk. Daarom is het belangrijk dat alle copywriting zo natuurlijk mogelijk is en dat de tekst niet geschreven lijkt met het oog op het behalen van een goede plaats in de zoekresultaten, maar juist in functie van de bezoeker. De copy moet aan de verwachting van de bezoeker voldoen en de gewenste oplossing bieden.

Daarom is het bij copywriting voor goede SEO resultaten belangrijk een goede balans te vinden tussen het gebruiken van de meest effectieve keywords en het behouden van een natuurlijke en aangename tekst voor de bezoekers.

Tessa
Denk Producties

Guido en zijn team zijn top! Ze helpen ons (DenkProducties) met onze social media campagnes en technische online marketing vragen. Dat doen ze snel, effectief en met korte lijntjes. Aanrader!

René
Anno1982

Professioneel, vriendelijk en betrokken... dat zijn woorden die me te binnen schieten als ik aan Digital Inside denk. Meerdere Tech-bedrijven uit mijn klantenbestand zijn door Digital Inside enorm goed geholpen het gebied van SEO/ SEA/ Social advertisement. Ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom, aanrader!

Ronnie
Dagvoorzitter, presentator & initiatiefnemer 7DTV

Erg prettig en klantgericht Online Marketing Bureau. Ken Guido al een tijdje en is een vakman, net als zijn collega's. Meer uit je Google Ads halen? Ik zou Digital Inside eens bellen!

Karin
RoadGuard

Dit SEO bureau Digital Inside heeft voor RoadGuard super goed werkt geleverd om het organisch verkeer flink te laten stijgen! Absoluut goed in zoekmachine optimalisatie en een hele fijne club om mee samen te werken. Kortom een echte aanrader!!

Lieke
Merin

Het team van Digital Inside heeft veel kennis & kunde in huis. Met deze expertise heeft Merin in een jaar tijd mooie stappen kunnen zetten. Daarnaast zijn de lijnen lekker kort, denken ze op elk vlak mee en is de samenwerking goud!

Bianca
Wolfs Architecten

Digital Inside helpt Wolfs Architecten bij een betere online vindbaarheid en een hogere positie in de Google zoekmachine. De medewerkers van Digital Inside zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam. Ze denken actief met ons mee. Maandelijks ontvangen we een voortgangsrapportage, aan de hand van welke we opnieuw acties inzetten.

Maikel helpt je graag bij al je vragen

Maikel

Starten met SEO copywriting? Laten we dan snel afspreken.

"*" geeft vereiste velden aan

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge