fbpx

Google Easter Eggs – Google’s kleine geheime grapjes

Google is trots op haar speelse imago. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Google Easter Eggs. Deze vrolijke en grappige verrassingen zitten verstopt in onder andere de zoekmachine zelf, maar ook in bijvoorbeeld Google Maps en Youtube. De verborgen Easter Eggs kunnen bijvoorbeeld in de vorm van een spelletje tevoorschijn komen, maar vaak zijn het ook doordachte referenties naar een bekend fenomeen.

De Easter Eggs bestaan al sinds minimaal het jaar 2000 en hebben als doel om de band tussen Google en haar gebruikers te versterken. Omdat ze goed verstopt zitten, zijn de gebruikers vaak trots en blij verrast wanneer ze deze ontdekken.
Ook zijn de Easter Eggs leuk als je even wat afleiding of een korte werkpauze zoekt. Speel een spelletje of ontdek een nieuwe verrassing. Gegarandeerd een glimlach op je gezicht. In ieder geval bij ons als internet marketing bedrijf 🙂

Ken jij deze Google Zoekmachine Easter Eggs al?

Ik heb een aantal van mijn favoriete Easter Eggs op een rij gezet die verborgen zitten in de zoekmachine:

Flip a coin
Een snelle en simpele manier om een muntje te tossen wanneer je geen munt bij de hand hebt. Wanneer je in de zoekbalk de term ‘Flip a coin’ intypt, krijg je automatisch een willekeurig gekozen kop of munt. Niet alleen leuk, maar ook handig!

 

Muntje tossen

Barrel roll / Kurkentrekker
Wanneer je in de zoekmachine de term ‘Barrel roll’ intypt, draait je scherm automatisch, net als een kurkentrekker, 365 graden rond.

Retro Google
Dit is een van mijn persoonlijke favorieten die je een stukje terug in de tijd brengt. Typ in de zoekbalk van de zoekmachine ‘Google in 1998’ en krijg een flashback naar hoe google eruit zag in 1998. Dit is inmiddels bijna 20 jaar geleden! Het ziet er een stuk ouderwetser uit, en je ziet ook nog geen betaalde advertenties. Deze werden namelijk pas geïntroduceerd in 2005.

Google Easter Eggs – spelletjes

Naast de bekendere Easter Eggs zoals hierboven zijn er ook een aantal interactieve spelelementen toegevoegd in de zoekmachine.

Pacman
Wie kent het niet? Razend populair in de jaren 80. In 2010 vierde Google haar 30ste verjaardag. Ter ere hiervan werd het logo destijds vervangen door een bespeelbare Pacman versie. Momenteel is deze Easter Egg nog steeds beschikbaar, maar dien je eerst de term ‘Pac man’ in te toetsen in de zoekmachine.

Atari Breakout
Deze Easter Egg behoort ook tot de favoriet van velen. Typ ‘Atari breakout’ in de zoekbalk in het afbeeldingen veld van Google en zie hoe de plaatjes zich samenvoegen tot gekleurde blokken, en hoe er zich onder een balkje en een bal ontwikkelen om de blokken kapot mee te maken. Hebben we ons hier vroeger niet allemaal uren mee vermaakt? En het blijft leuk!

Ken jij nog andere zoekmachine Easter Eggs? Laat het weten in de reacties hieronder!

Over de auteur

Leave a Reply

Plan hier een tijd in die voor jou uitkomt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.