fbpx

Hoger in zoekmachines? Met deze 5 SEO-tips kan je zelf aan de slag

Een hoge positie in zoekmachines zoals Google is fantastisch. Zonder geld te investeren in advertenties krijg je relevante bezoekers op je website. Wie wil dat nou niet? Maar een hoge positie krijg je meestal niet zomaar. Daarom biedt Digital Inside een gratis SEO-scan om te helpen waardoor je hoger in zoekmachines komt.

Belangrijke inzichten uit onze SEO-scan

Inmiddels hebben honderden eigenaren van een website de gratis SEO-scan gebuikt. We zien een aantal fouten veelvuldig voorbijkomen. Deze zijn eenvoudig te voorkomen met de volgende 5 seo tips. Met deze tips kom je gegarandeerd hoger in zoekmachines!

Tip 1: Start met een zoekwoord analyse
Tip 2: Zoekwoord toevoegen aan de titel van webpagina en url
Tip 3: Maak een pakkende meta-description
Tip 4: Kijk verder dan de homepage van je website
Tip 5: Sitemap toevoegen aan website

SEO Tip 1: Start met een zoekwoord analyse

De basis voor onze SEO scan is aan te geven voor welke webpagina en zoekwoord je scan wilt laten uitvoeren. In veel gevallen zien wij zoektermen langskomen waar niet of nauwelijks op gezocht wordt in Nederland.  Dit is zonde, want door gebruik te maken van de keywoordplanner van Google  kan je het gemiddelde zoekvolume per maand achterhalen.

SEO Tip 2: Zoekwoord toevoegen aan de titel van webpagina en url

Nadat je de zoekwoordanalyse hebt afgerond via de keywordplanner ga je aan de slag met de pagina van je website. Hierbij is het belangrijk dat je zoekwoord een plek vooraan krijgt in de titel van de pagina. Verder is het belangrijk om de url duidelijk te houden. Dus kies niet voor mijndomein.nl/content-type/september2017/keywoord. Het is beter om de keywoord duidelijk mee te nemen in de url van de pagina, bijvoorbeeld: mijndomein.nl/keywoord

SEO Tip 3: Maak een pakkende meta-description

Een meta description is de tekst die wordt getoond in de zoekresultaten van zoekmachines. Bij veel CMS stystemen zoals WordPress kan je zelf de meta-description toevoegen. Bij WordPress kan je hiervoor goed de populaire SEO plugin Yoast gebruiken.

Het is belangrijk om te kiezen voor een pakkende meta-description zodat zoekers ervoor kiezen om vanuit de zoekmachine door te klikken naar jouw website. Een goede meta-description heeft tussen de 50 tot 160 karakters.

SEO Tip 4: Kijk verder dan de homepage van je website

Natuurlijk is een goede homepage belangrijk. Dit is het visitekaartje van je bedrijf. Toch is het voor zoekmachine optimalisatie belangrijk om verder te kijken dan de homepage van je website. Voor zoekmachine optimalisatie heeft het de voorkeur om te werken in thema’s en onder thema’s weer een pagina te schrijven over het antwoord op de zoekvraag. Kortom, werk niet alleen aan de vindbaarheid van je homepage.

SEO Tip 5: Sitemap toevoegen aan website

Met een sitemap help je zoekmachines de structuur van je website beter te begrijpen. Een sitemap kan je meteen maken de html pagina van je website, maar meestal wordt er gewerkt met een sitemap.xml bestand. Heb je een sitemap, vergeet deze dan niet te koppelen aan Google Search Console.

Wil je nog meer tips over zoekmachine optimalisatie?

Digital Inside geeft ook een basistraining over zoekmachine optimalisatie. Met deze training leer je de basis te begrijpen wat er nodig is om je website hoger te krijgen in zoekmachines. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer de volgende training is? Vul dan hier je gegevens in 

 

Over de auteur

Digital Marketing Strateeg

Leave a Reply

Plan hier een tijd in die voor jou uitkomt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.