ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

Zoekwoorden onderzoek

Goede zoekwoorden zijn de start van SEO-succes.

 • Inzicht in de zoekwoorden die je potentiële klanten gebruiken
 • Analyse van de concurrentie
 • Hét startpunt voor een goede SEO-strategie

50+ snelgroeiende bedrijven vertrouwen op Digital Inside
Centraal beheer logo
Feenstra logo
vionq logo
psohub logo
G4S logo gekleurd
365Beheer logo
Merin logo
Topcats logo
Denkproducties logo
No monkey business logo
Restaurant Company Europe logo
Trustbound logo
Ecomovement logo
Nova Clima logo
desiree laptop
De eerste stap voor meer bezoekers op je website

Zoekwoorden onderzoek

De eerste stap in een succesvolle SEO strategie is een zoekwoorden onderzoek. Als je beter gevonden wilt worden in zoekmachines is een zoekwoorden onderzoek essentieel. Het is dé manier om te achterhalen hoe jouw doelgroep online naar jouw diensten of producten zoekt. Weet jij welke zoektermen relevant zijn voor jouw onderneming? Dan trek je met goede aansluitende content meer relevante bezoekers naar je website én genereer je meer conversies. Een uitgebreide zoekwoorden analyse is dan ook áltijd de basis van een SEO-traject. Ons ervaren team vol SEO-specialisten helpen je graag op gang met je SEO- en contentstrategie door een professionele zoekwoorden analyse voor je uit te voeren.

Maikel
WE HELPEN JE GRAAG VERDER

Neem contact op

Wat is een zoekwoorden onderzoek?

Een zoekwoorden onderzoek, ook wel keyword analyse of zoektermen onderzoek genoemd, is dé manier om uit te vinden welke woordcombinaties (potentiële) klanten intypen in zoekmachines zoals Google. Waarom is dit zo belangrijk om te achterhalen? Het kan zijn dat jouw website vol staat met vaktermen die jouw klanten helemaal niet kennen. Al is je product of dienst nog zo fantastisch, wanneer je niet gevonden wordt in zoekmachines krijgen weinig mensen het te zien. Een zoekwoordenonderzoek geeft dus aan waar de online marketingkansen van je website liggen. Op basis van het onderzoek kan je aan de slag met je websitestructuur, SEOSEA en contentmarketing.

In een zoekwoorden onderzoek staan natuurlijk de termen die relevant zijn voor jouw product of dienst. Dit is echter niet het enige. In een goed uitgevoerd onderzoek brengen we ook de concurrentie én de maandelijkse zoekvolumes per zoekwoord in kaart. Op deze manier krijg je inzicht in de populariteit van bepaalde woorden en weet je hoe vaak er gemiddeld per maand naar een specifiek zoekwoord wordt gezocht. We geven in de analyse ook altijd aan waar de meeste kansen liggen, zodat er een duidelijke focus ontstaat. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg. Door onze kennis te combineren komen we tot de juiste zoekwoorden voor jouw business.

Werk foto vergadering meeting uitleg
Zoekwoorden onderzoek

De voordelen

Door een zoekwoorden onderzoek te gebruiken als de basis van je online marketingstrategie kan je online flink groeien. De voordelen op een rijtje:

 • Hét startpunt voor een goede SEO-strategie
 • Ontdek bij welke zoektermen SEO-kansen liggen
 • Krijg inzicht in de missende pagina’s op je website
 • Verhoog relevant verkeer naar je website

Een zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren

Een zoekwoorden onderzoek is altijd een goed idee. Voor het bepalen van je langetermijnaanpak, maar ook voor het herkennen van quick wins. Het zoekwoorden onderzoek wordt bij Digital Inside uitgevoerd door één van onze ervaren SEO-marketeers. Uit deze zoekwoorden analyse kunnen wij exact bepalen welke zoekwoorden het beste aan je diensten of producten gekoppeld kunnen worden, om hiermee zo hoog mogelijk in Google te komen. Wij kijken tijdens een analyse altijd naar de volgende punten:

 • De zoekwoorden die gebruikt worden door jouw doelgroep
 • Voor verschillende typen content (blogs en diensten/productpagina’s)
 • Voor verschillende typen zoekopdrachten (breed, minder breed, long tail en lokaal)
 • De maandelijkse zoekvolumes op de zoekwoorden
 • De mate van concurrentie op de zoekwoorden
 • De haalbaarheid en relevantie van de zoekwoorden
 • De huidige posities in de zoekresultaten
Werken aan YouTube adverteren

Tools voor het bepalen van de zoekwoorden

Wanneer wij een zoekwoorden onderzoek uitvoeren maken wij gebruik van verschillende tools om de beste inzichten te krijgen zodat we jou een zo compleet mogelijk document kunnen geven. Denk aan de Google Keyword Planner (de zoekwoorden planner van Google) en Ahrefs. In combinatie met gezond verstand en vakkennis geven deze tools de zoekwoorden en bijbehorende suggesties die we nodig hebben om de focus te kunnen bepalen.

Groeiscan

Ontvang nu deze gratis online marketing scan in je mailbox

Gratis online marketing scan

De scan ontvang je meteen in je mailbox en kan je op elk moment starten. Na het doorlopen van een aantal vragen over marketing, branding, strategie en data ontvang je de uitkomsten in een rapport in je mailbox.

Waarom je zoekwoorden onderzoek uitbesteden aan Digital Inside?

 • Professionele SEO-software
 • Veel ervaring met zoekmachine optimalisatie
 • Een open, eerlijke en persoonlijke aanpak
 • Team jonge, enthousiaste data-gedreven marketeers
 • Aanbevolen door klanten en partners
werk joery
Zoekwoorden onderzoek

En dan?

Met een zoekwoorden onderzoek alleen ben je er nog niet. Vanuit het onderzoek kan je aan de slag met SEO optimalisatie, het schrijven van ijzersterke SEO teksten en het versterken van de autoriteit van je webpagina’s met linkbuilding. Kom je er zelf niet uit? Onze SEO-marketeers staan voor je klaar. Zij zullen er alles aan doen om te zorgen dat jouw online vindbaarheid verbeterd wordt!

Kan ik zelf een zoekwoorden onderzoek uitvoeren?

Voor het uitvoeren van een uitgebreid zoekwoorden onderzoek zijn een aantal geavanceerde tools nodig. Bovendien vraagt de interpretatie van bepaalde cijfers veel SEO kennis en ervaring.

Hoe lang blijft een zoekwoorden onderzoek geldig?

Het is verstandig jaarlijks je zoekwoorden onderzoek te updaten. Je hoeft dan niet opnieuw te beginnen, maar zoekgedrag in Google is dynamisch. Zoekvolumes en concurrentie kunnen veranderen. Een jaarlijkse update is daarom gewenst. Bovendien kunnen nieuwe zoektermen snel groeien.

Is een zoekwoorden onderzoek alleen geschikt voor SEO?

Zeker niet, het is ook zeer belangrijk voor een succesvolle SEA strategie. Daarnaast geeft het veel inzichten in termen die je doelgroep gebruikt. Pas deze termen toe in alle marketing kanalen en je weet zeker dat je schrijfstijl aansluit bij de doelgroep.

Tessa
Denk Producties

Guido en zijn team zijn top! Ze helpen ons (DenkProducties) met onze social media campagnes en technische online marketing vragen. Dat doen ze snel, effectief en met korte lijntjes. Aanrader!

René
Anno1982

Professioneel, vriendelijk en betrokken... dat zijn woorden die me te binnen schieten als ik aan Digital Inside denk. Meerdere Tech-bedrijven uit mijn klantenbestand zijn door Digital Inside enorm goed geholpen het gebied van SEO/ SEA/ Social advertisement. Ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom, aanrader!

Ronnie
Dagvoorzitter, presentator & initiatiefnemer 7DTV

Erg prettig en klantgericht Online Marketing Bureau. Ken Guido al een tijdje en is een vakman, net als zijn collega's. Meer uit je Google Ads halen? Ik zou Digital Inside eens bellen!

Karin
RoadGuard

Dit SEO bureau Digital Inside heeft voor RoadGuard super goed werkt geleverd om het organisch verkeer flink te laten stijgen! Absoluut goed in zoekmachine optimalisatie en een hele fijne club om mee samen te werken. Kortom een echte aanrader!!

Lieke
Merin

Het team van Digital Inside heeft veel kennis & kunde in huis. Met deze expertise heeft Merin in een jaar tijd mooie stappen kunnen zetten. Daarnaast zijn de lijnen lekker kort, denken ze op elk vlak mee en is de samenwerking goud!

Bianca
Wolfs Architecten

Digital Inside helpt Wolfs Architecten bij een betere online vindbaarheid en een hogere positie in de Google zoekmachine. De medewerkers van Digital Inside zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam. Ze denken actief met ons mee. Maandelijks ontvangen we een voortgangsrapportage, aan de hand van welke we opnieuw acties inzetten.

Maikel helpt je graag bij al je vragen

Maikel

Starten met een zoekwoorden onderzoek? Laten we dan snel afspreken.

"*" geeft vereiste velden aan

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge