Conversie optimalisatie

Verbeter je conversie met Hotjar

Guido
by Guido Tijmensen
  • 16 maart 2021
  • 2 min.

Heb je het idee dat de conversie en rendement van je website omhoog kan, maar heb je eigenlijk geen idee hoe. Lees dan deze tip over Hotjar. Hotjar is een van onze favoriete tools voor conversie optimalisatie. Verbeter de conversie van je website snel en effectief!

Hotjar: wat is dat eigenlijk?

Hotjar is een tool die enorm veel inzichten geeft in het gedrag van je website bezoekers. Anders dan Google Analytics maakt Hotjar deze inzichten super visueel met o.a. heatmaps en opnamefilmpjes van het gedrag van de bezoekers. Met de mogelijkheden van Hotjar krijg je eindelijk die inzichten die nodig zijn en verbeter je de conversie van je website.

Wij adviseren altijd om Hotjar te gebruiken en klanten zijn echt verrast met de inzichten van deze tool. Een paar van onze favoriete features licht ik hieronder kort toe.

Visitor recordings

Na een paar eenvoudige instellingen kan je met de optie “visitor recording” precies zien wat je bezoekers doen. Op een zeer visuele wijze wordt het gedrag van je bezoeker getoond. Hierdoor kan je precies achterhalen wat de afhaakmomenten zijn van je website. Het is wel belangrijk om meerdere opnames van een website te bekijken om de juiste conclusies te trekken.

Conversie optimalisatie

Heatmaps

Een andere mogelijkheid in Hotjar is om heatmaps te maken van verschillende pagina’s. Voor een heatmap wordt data van verschillende bezoekers geclusterd getoond op de heatmap. De gebieden op een pagina waar veel muis- en scrollactiviteit is worden met rood weergegeven. Wat ook handig is van de heatmap is dat deze aantoont waar het einde is van een gemiddelde pagina. Voor alle informatie onder het einde zal de gemiddelde bezoeker moeten scrollen.

Wil je ook gebruik maken van Hotjar?

Kom in contact met onze specialisten

Digital Inside helpt je verder

Kom direct in contact

Form analysis

Het invullen van een formulier op je website is vaak de laatste stap tot een conversie. Met de form analysis optie in Hotjar krijg je een goed inzicht bij welke vragen bezoekers afhaken.

Meer opties in Hotjar – Verbeter de conversie

Naast de drie opties die hierboven staan beschreven biedt Hotjar nog redelijk wat andere opties aan waarmee je de conversie van je website kan verbeteren. Zoals bijvoorbeeld een feedback tool.

Wat kost Hotjar?

De basisversie van Hotjar is gratis te gebruiken, dus waarom zou je nog langer wachten met het installeren. Verbeter de conversie van je website vandaag al! Hoewel de basisversie al echt goede inzichten geeft, is er nog meer mogelijk met de betaalde pakketten. Een betaalde versie is er vanaf 29 euro per maand en is geschikt voor een website met 10.000 paginabezoeken per dag.

Installeren van Hotjar

Hotjar is op verschillende manieren te koppelen aan je website. Wij adviseren hiervoor gebruik te maken van Google Tag Manager. Wil je hulp met de installatie van Hotjar? Laten we dan een keer afspreken.

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge