SEA

Op zoek naar blog ideeën? Check dan answerthepublic.com

Guido
by Guido Tijmensen
  • 23 maart 2018
  • 2 min.

Goede nieuwe content bedenken voor een webpagina of blog is soms lastig. Al snel val je in de herhaling of heb je helemaal geen inspiratie meer. Toch is het uitbreiden van het aantal pagina’s met relevante content op je website erg nuttig. Zoekmachines zijn er dol op, maar je kan natuurlijk ook de content verspreiden via social media marketing of je emailnieuwsbrief. Hiermee blijf je continue onder de aandacht bij je (potentiële) klanten.

Maar wat nou als je echt geen idee meer hebt waarover je kan gaan schrijven. Wat dan? Ons advies is sowieso meteen aan de slag te gaan met tools die je inzichten geven in zoektermen die mensen gebruiken Door deze tools te gebruiken weet je waar mensen op zoeken en door een antwoord te geven op deze zoekvraag creëer je content die echt relevant is. De keywoordplannner van Google is al vrij bekend, daarom geven wij je een keer een andere tip voor goede relevante content ideeën: answerthepublic.com

Answerthepublic.com geeft je een handig visueel overzicht van zoekvragen

Deze tool gebruiken wij altijd tijdens SEO-trainingen, maar ook als wij zelf weer nieuwe content gaan creëren. Het geeft je namelijk altijd goede nieuwe ideeën over vragen waar mensen naar zoeken. Probeer zelf eens de tool van Answerthepublic.com te gebruiken.

  1. Ga naar Answerthepublic.com
  2. Kies de gewenste taal, standaard staat de taal op Engels.
  3. Type het zoekwoord waar je inspiratie voor zoekt in de balk.
  4. Vervolgens zie je een handig visueel antwoord met relevantie zoekvragen

Helaas is de tool van Nederlandse zoekopdrachten nog niet super uitgebreid, maar de ontwikkelingen gaan gelukkig wel erg snel. Blijf daarom de ontwikkeling van deze tool zeker in de gaten houden.

Zoekopdrachten worden steeds langer

De tool Answerthepublic is zo briljant omdat zoekopdrachten van mensen steeds langer worden in zoekmachines. Dit komt mede doordat de antwoorden die zoekmachines kunnen geven steeds beter worden. Bijvoorbeeld: de zoekopdracht “auto” wordt veel gebruikt, maar ook de zoekopdrachten “auto kopen” en “blauwe auto kopen Utrecht” worden steeds meer gebruikt.

Wil je nieuwe content voor op je website?

Kom in contact met onze specialisten

Digital Inside helpt je verder

Kom direct in contact

En nu aan de slag met nieuwe relevante content

Met deze tip heb je hopelijk weer voldoende inspiratie om nieuwe content te schrijven voor je website. Wil je meteen ook de pagina’s optimaliseren voor zoekmachines? Lees dan hier ook nog onze 5 tips om hoger te komen in zoekmachines! Wil j hier graag hulp bij? We werken voor verschillende regio’s in Nederland, zo ook als online marketing bureau voor Gouda.

 

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge