Tips

Vind de perfecte iconen op Flaticon

Guido
by Guido Tijmensen
  • 16 juli 2017
  • 3 min.

Slimme designers en online marketeers gaan naar Flaticon.com. Hier kan je kiezen uit ruim 200.000 iconen. En dan moet het leukste nog komen: je kunt de iconen zelf customizen.

Kies uit ruim 200.000 iconen op Flaticon

Net als je lekker bezig bent met het design voor een nieuwe webpagina, mailing of advertentie, kom je erachter dat je nog een icoon mist. Je kan natuurlijk naar Google gaan en iconen zoeken die voldoen aan jouw kwaliteitseisen. Maar slimme designers gaan naar Flaticon.com. Hier kan je kiezen uit ruim 200.000 iconen. En dan moet het leukste nog komen: je kunt de iconen zelf customizen. Download het icoon, stijl het naar je eigen wensen en creëer in een handomdraai unieke iconen voor jouw project. Er komen maandelijks 4000 iconen bij. De perfecte iconen voor ieder project vind je dus op Flaticon.

Welke iconen zijn er?

Flaticon biedt allerlei iconen. Van mooi vormgegeven contacticonen, social media iconen voor Facebook, Instagram en Twitter tot avatars van Pokémon. Deze kan je gemakkelijk toevoegen aan je design. Download iconen of installeer een app om Flaticon rechtstreeks te selecteren en bewerken vanuit Photoshop.

Gratis en betaald plan van Flaticon

Flaticon heeft een gratis plan en een premium plan. Onze voorkeur gaat uit naar het premium plan. Het gratis plan is leuk om uit te proberen, maar ook niet meer dan dat. Daarvoor zijn er te veel restricties. Zo mag je maximaal drie collecties hebben, hebben de Mac App en Adobe extensie gelimiteerde mogelijkheden en moet je de maker van de iconen attributie geven.
Bij het premium plan hoef je de maker geen krediet te geven, mag je zoveel collecties hebben als je wilt en kan je de Mac App en Adobe extensie naar hartenlust gebruiken. Je kunt het plan vrijblijvend op ieder moment opzeggen. Je zit dus nergens aan vast. Het premium plan is er vanaf $9,99 per maand.

Vele (stijl)mogelijkheden

Met PNG, SVG, EPS, PSD, Base 64 en Iconfont kent Flaticon alle bestandsformaten die je maar nodig hebt. Ook de grootte kan je naar eigen wens instellen. Vector of raster en van 16px naar 512px. Doordat je de iconen kunt stijlen op bijvoorbeeld kleur, krijg je altijd een uniek icoon.

Dankzij de Adobe extensie en Mac app pas je de iconen eenvoudig en snel aan. Als je vaak iconen nodig hebt, raden wij Flaticon aan. Wij horen graag hoe jij de grote iconen database ervaart. Ben jij op zoek naar een online marketing bureau voor Woerden? Digital Inside helpt je graag.

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge