fbpx

Chatten voor een hogere productiviteit met Slack

Wat is Slack.com? 

Slack.com is een chatplatform. Je chat uitsluitend met leden van jouw besloten groep, zoals je collega’s van één of meerdere afdelingen. En dat heeft meerdere voordelen. Eerst een paar cijfers na onderzoek onder de gebruikers van Slack: bijna 50% van de interne e-mails verdwijnen als sneeuw voor de zon, medewerkers maken een kwart minder afspraken omdat een face-to-face meeting overbodig is, meer dan 80% vindt meer transparantie binnen het team, bijna 87% vindt het werk simpeler, leuker en productiever. Genoeg redenen dus om Slack een kans te geven.

Slack

Communiceer sneller en beter

Ondanks dat Slack pas sinds 2014 bestaat, heeft het al een half miljoen trouwe gebruikers en het groeit nog steeds flink door. Wij hebben het uitvoerig getest en beamen dat het werkt. Slack is vrijblijvender en sneller dan e-mail. Je kunt een groepschat beginnen zodat de lijntjes kort blijven. Ideaal als je met je team aan een project werkt. De drempel om te chatten is in de praktijk veel lager dan een e-mail. Daardoor communiceer je meer, beter en sneller. En dat zorgt voor een goede groepsdynamiek, meer ideeën en een beter eindresultaat.

Zo werkt het

Vul je e-mailadres in en klik op create new team. Je ontvangt dan een 6-cijferige code die je invult in het vervolgscherm. Vervolgens vul je je naam in, bedenk je een wachtwoord en kies je een groepsnaam en webdomein voor je gloednieuwe Slackgroep. Nodig vervolgens de deelnemers uit voor je groep en je bent klaar om deze nieuwe wereld te betreden.

Nadat je de groep hebt aangemaakt, zie je diverse opties in het menu:

  • General: een optie om te communiceren met het hele team. Een chatfunctie waarmee je de mogelijkheid hebt om bestanden of links aan een post toe te voegen. Met een post kan je samen met de Slack groep werken en feedback geven op een bepaald bericht
  • Random: een optie voor communicatie over niet-werk gerelateerde onderwerpen. Leuk voor flimflam, faffing of hodge-podge volgens Slack.com. Ook hier kan je bestanden toevoegen aan een post
  • Direct messages: hiermee kan je 1 op 1 berichten versturen naar deelnemers van je besloten groep.
  • Invite people: nodig meer deelnemers uit
  • Gebruik je andere apps zoals Trello, TeamInk, Wunderlist, Google Drive, Dropbox of meer? Slack heeft veel opties om een koppeling te maken met jouw apps, zodat je alles in één overzicht houdt. Zo kan je bestanden uploaden op Slack, die automatisch in jouw Google Drive worden opgeslagen

Tip: gebruik je Slack in je browser? Dan ontvang je alleen meldingen als je browser open staat. Wil je geen berichten missen, download dan de app. Zo zie je direct of er nieuwe berichten voor je zijn.

Gratis en betaalde versies

Het chatplatform is gratis. Maar wil je meer uit het programma halen? Dan kan je één van de betaalde versies proberen. De standaardversie kost $6,67 per gebruiker per maand. Je krijgt dan een beloptie ten opzichte van de gratis versie. Plus kost $12,50 per maand en dan krijg je er extra geheugen bij. Heb je geen beloptie nodig of extra geheugen? Dan kan je Slack gewoon gratis blijven gebruiken.

Slack kosten

Werk jij ook al met Slack? Vertel hieronder jouw ervaringen of lees een van onze andere blogs: 5 SEO-tips, UTM Parameters of Google Display Netwerk.

Lees hier de review van iCulture over het platform.

Over de auteur

Digital Marketing Strateeg

Leave a Reply

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Tip: gratis whitepaper in 5 stappen naar online groei

Plan hier een tijd in die voor jou uitkomt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.