Tips

Je bedrijf aanmelden bij Google Mijn Bedrijf + 3 handige tips

Maikel
by Maikel Teheux
  • 18 oktober 2018
  • 4 min.

Wil je dat mensen je altijd kunnen vinden als ze zoeken op je bedrijfsnaam? Organisch gevonden worden in Google kan soms best lastig zijn. Bovendien kost het een hoop tijd. Als je snel gevonden wilt worden op je eigen bedrijfsnaam dan is het slim om  altijd gebruik maken van Google Mijn Bedrijf . Meld je bedrijf hier aan en je staat altijd bovenaan als iemand zoekt op je bedrijfsnaam! Het is nog gratis ook. Wil je weten hoe je jouw bedrijf kan aanmelden bij Google? Lees verder of bekijk de video! Onderaan het artikel staan ook nog 3 handige tips om het maximale resultaat te behalen met Google Mijn Bedrijf. https://youtu.be/4tB3i7iRAQU    

Wat is Google Mijn Bedrijf eigenlijk?

Google Mijn Bedrijf is een gratis service van Google waarmee je jouw bedrijf letterlijk op de kaart kan zetten. Via Google Mijn Bedrijf verzamelt Google alle bedrijven in Nederland. Deze plaatsen ze dan op locatie in Google Maps en ze plaatsen het in de zoekresultaten. Het is een super tool om lokaal en op je bedrijfsnaam gevonden te worden. Als je bent aangemeld bij Google Mijn Bedrijf en iemand zoekt in Google op je bedrijfsnaam dan zal Google je in de meeste gevallen direct rechts bovenaan in de zoekresultaten plaatsen. Niet te missen dus! In de onderstaande afbeelding zie je hoe dat eruit komt te zien.

Ook om lokaal gevonden te worden werkt Google Mijn Bedrijf super goed. Het komt best vaak voor dat mensen een bedrijf zoeken in Google Maps. Ben je in Utrecht en heb je zin in een ijsje? Grote kans dat je “ijssalon” intypt bij Google Maps. Dan krijg je de onderstaande resultaten.

Door je aan te melden bij Google Mijn Bedrijf zorg je ervoor dat ook jij op deze manier gevonden kan worden. Als je wilt weten hoe je de vindbaarheid van jouw website kan verbeteren kan je ook onze gratis SEO check eens proberen.

Hoe meld je een bedrijf aan bij Google Mijn Bedrijf?

Het aanmelden bij Google Mijn Bedrijf is eigenlijk best wel simpel. Je kan je bedrijf aanmelden via deze link. Druk op “start nu” en meld je aan met je Google Account. De eerste stap is het invoeren van je bedrijfsnaam. Hier kan je al direct een stapje voor pakken op je concurrenten. Door bepaalde zoektermen toe te voegen aan je Google Mijn Bedrijf naam word je makkelijker gevonden. Zo voeg ik aan mijn fictieve fietsenwinkel genaamd “bikie” ook de term fietsenwinkel toe. Zo word ik gevonden als iemand zoekt op “fietsenwinkel”.

De volgende stap is het invullen van je adresgegevens. Het is belangrijk dat dit helemaal klopt! Google plaatst dit immers in Google Maps, als mensen je zo vinden moeten ze wel naar het juiste adres geleid worden. Bovendien wordt dit adres uiteindelijk gebruikt om te verifiëren of het bedrijf wel echt van jou is. Hierna kies je de categorie van je bedrijf. In het geval van Bikie is dit dus fietsenwinkel. Google heeft hier niet altijd de juiste categorie beschikbaar. Kies degene die het beste bij je bedrijf past.

Als je dit hebt gedaan moet je het telefoonnummer en je website URL door geven. Logisch natuurlijk dat je ook dit weer goed moet doen.Mensen moeten je goed kunnen bereiken. Vervolgens vraagt Google aan je of ze je op de hoogte mogen houden van hun nieuwtjes. Dit kan best nuttig zijn! Hierna hoef je alleen nog maar te bevestigen. Maak je geen zorgen, je kan alles achteraf nog aanpassen als dit nodig is.

Verificatie van je bedrijf op Google

Voordat je helemaal aan de slag kan wil Google wel verifiëren dat het bedrijf echt van jou is. Dat doen ze in de meeste gevallen door je een brief met code te sturen. Deze code vul je vervolgens weer in  Google Mijn Bedrijf en dan weet Google dat het bedrijf van jou is. Het is belangrijk dat je dit doet. Anders zal Google je bedrijf niet in de zoekresultaten opnemen. In de afbeelding hiernaast zie je hoe dat verificatieproces eruit ziet. Als je de brief hebt aangevraagd kom je in het scherm waar je jouw Google Mijn Bedrijf kan managen.

Invullen van je Google Mijn Bedrijf

Het is belangrijk dat je binnen jouw eigen Google Mijn Bedrijf account zoveel mogelijk informatie invult. Hoe completer je account, hoe beter hij vindbaar zal worden. Als je bij Google Mijn Bedrijf inlogt met je Google Account kom je steeds weer terug op dit scherm. Via Google Mijn Bedrijf kan je ook reviews verzamelen van klanten. Hoe meer goede reviews je hebt, hoe betrouwbaarder je bedrijf eruit ziet!

Meld je bedrijf nu aan bij Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een makkelijke manier om lokaal en op je bedrijfsnaam gevonden te worden. Het is helemaal gratis en gemakkelijk op te zetten. Als je tevreden klanten vraagt om een review te plaatsen dan kan dit ook helpen om online betrouwbaarheid op te bouwen. Kortom Google Mijn Bedrijf is een super handige tool waarmee je een bedrijf kan aanmelden bij Google.

Tot slot: 3 handige tips voor Google Mijn Bedrijf.

Tip 1: Maak je Google Mijn Bedrijf compleet met echte klantreviews! Als je de structured data van je website ook nog eens goed op orde hebt dan zal je dubbel profiteren, want dan komen deze sterren ook nog eens terug in de organische zoekresultaten van Google.

Tip 2: Heb je een event of nieuwe blog? Geef dit extra aandacht door de optie “post maken” op Google Mijn Bedrijf

Tip 3: Maak je GMB omgeving compleet met relevante foto’s, een goede FAQ en een pakkende omschrijving.

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge