SEO

Met deze 5 tips optimaliseer je jouw website voor zoekmachines 

Maikel
by Maikel Teheux
  • 9 september 2019
  • 3 min.

Heb je weleens het idee dat jouw website beter vindbaar kan zijn op Google? Dan zou je eens kunnen denken aan Search Engine Optimisation (SEO) ofwel zoekmachine optimalisatie. Wanneer mensen op zoek gaan naar een bepaald product of dienst online, wordt dit meestal via zoekmachines zoals Google, Yahoo of Bing gedaan. Maar van de duizenden resultaten die de zoekmachines tevoorschijn tovert, worden alleen de eerste resultaten echt bekeken. Bedenk zelf maar eens wanneer de laatste keer was dat jij de tweede pagina van de zoekresultaten bezocht. Onderzoek toont aan dat er slechts aan de eerste resultaten in Google echt belang gehecht wordt en dit is natuurlijk exact de plaats waar jij wilt verschijnen. Hoe? Lees het in dit blog! 

Hoe kan ik mijn SEO verbeteren? 

Hoe kan je er voor zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines? Google werkt – net zoals andere zoekmachines – met complexe algoritmes die alle pagina’s op het internet nauwkeurig scant en doorneemt. Op basis van een honderdtal factoren wordt dan bepaald welke pagina’s bovenaan de zoekresultaten verschijnen. 

Hoe die algoritmes van Google precies werken is een black box, maar wij kunnen je wel wat SEO tips geven om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Door te letten op een aantal factoren en je pagina’s te optimaliseren door middel van enkele belangrijke technische kenmerken, kan je pagina al sterk verbeteren op het gebied van SEO. 

Tip 1: Zoekwoorden optimalisatie, denk vanuit de zoekopdracht

Wanneer Google jouw website scant, wordt er aan de hand van de keywords vastgesteld waar de pagina over gaat. Om je website voor bepaalde zoekwoorden te optimaliseren, moet je eerst achterhalen welke keywords het zijn die jouw klanten intypen in de zoekbalk. Hiervoor wordt er vaak een zoekwoorden onderzoek uitgevoerd zodat je weet met welke termen je bedrijf gevonden kan worden. Je ziet namelijk welke zoektermen het meeste gebruikt worden.  

Wanneer duidelijk is op welke zoekwoorden jij wilt gaan scoren, is het belangrijk om je pagina hiervoor ook te optimaliseren. Dit kan je doen door de zoekwoorden terug te laten komen in je tekst, maar ook door deze op te nemen in je titel en subtitels, meta descriptie en alt-tags van je afbeeldingen. 

Tip 2: Verbeter de structuur van de website

Het is belangrijk dat je website op een goede manier is opgebouwd en een duidelijke hiërarchie vormt. Alle pagina’s moeten duidelijk met elkaar verbonden zijn, en het is erg belangrijk dat je voldoende interne links aanbrengt om de pagina’s onderling met elkaar te verbinden. 

Ook de URL structuur is erg belangrijk. Werk met duidelijke URL’s en probeer zo vaak mogelijk de keywords hierin op te nemen. Je zou door alleen de URL te lezen, moeten weten waar de pagina over gaat. Vermijd dus codetaal in je URL! 

Wil je ook je website optimaliseren?

Kom in contact met onze specialisten

Digital Inside helpt je verder

Kom direct in contact

Tip 3: Verbeter de technische kant van je website

Een groot deel van je zoekmachine optimalisatie vindt plaats in het meer technische gedeelte van je website. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je website een snelle laadtijdheeft, vooral voor een mobiele telefoon. Een andere belangrijke eigenschap is decode van de website, deze moet netjes zijn en goed gestructureerd. Verder spelen ook redirects, crawl stats en je site map een belangrijke rol.  

Tip 4: Creëer goede content

De content op de pagina is heel belangrijk voor goede SEO. De content moet relevant zijn voor de bezoeker en moet de juiste zoekwoorden bevatten. Daarbij is het ook belangrijk hoe deze content opgebouwd is. Zijn er voldoende headings aangebracht? Is de tekst logisch opgebouwd? Blijft de lezer geboeid? Hebben de afbeeldingen de juiste titels en alt teksten? Denk niet dat een kort tekstje genoeg is voor een goede vindbaarheid. Wij hanteren de vuistregel van minimaal 450 woorden.  

Tip 5: Vergeet niet een goede link structuur op te zetten. 

Een laatste belangrijke tip voor een goede vindbaarheid is het aanbrengen van links op je website. Dit kan in de vorm van interne links, zodat alle pagina’s met elkaar in verbinding staan, maar ook externe links zijn belangrijk. De voornaamste links die bijdragen aan zoekmachine optimalisatie zijn inbound links of links die van een andere website naar de jouwe verwijzen. Hoe meer inkomende links je hebt van andere websites, hoe belangrijker jouw pagina lijkt in de ogen van de zoekmachine. Waarom zouden anders zo veel verschillende websites naar jouw website doorverwijzen? Let er wel op dat de websites die naar jou linken geen hoge spam score hebben. Dit kan dan weer een negatief effect hebben.  

Wil jij graag hulp met het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines? Ons team staat voor je klaar! We werken voor verschillende regio’s in Nederland, zo ook als online marketing bureau voor Amsterdam

Guido bellend

Guido Tijmensen

Managing Partner

LET'S WORK TOGETHER

Laten we samen gaan Rocken

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem contact op

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

img
SEO
5 min.
SEO vibes on tour
Ingeborg
by Ingeborg Lip
img
SEO
5 min.
Moz Toolbar voor externe linkbuilding
Anneloes
by Anneloes Meijers
You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge