Branded content

Wat is branded content?

Branded content, in het Nederlands ook wel “merkgebonden content” genoemd, is een marketingstrategie waarbij merken content creëren of sponsoren die naadloos in de interesses en behoeften van hun doelgroep past, zonder dat het direct als traditionele reclame overkomt. Het doel van branded content is om een positieve merkassociatie op te bouwen, de merkwaarde te vergroten en een diepere betrokkenheid met het publiek te creëren. Hier zijn de belangrijkste aspecten van branded content:

Waarom branded content gebruiken?

Branded content wordt om verschillende redenen gebruikt in marketing:

  1. Betrokkenheid: Het kan het publiek beter betrekken en interesseren omdat het relevant is voor hun interesses en behoeften.
  2. Authenticiteit: Het stelt merken in staat om authentieke verhalen te vertellen en een menselijk gezicht aan hun merk te geven, wat vertrouwen kan opbouwen.
  3. Merkbewustzijn: Het kan helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid en het positioneren van het merk in de gedachten van consumenten.
  4. Relatiemarketing: Het stimuleert een langdurige relatie tussen het merk en het publiek door waarde te bieden.

Voordelen

  • Emotionele aantrekkingskracht: Branded content kan emoties oproepen en een diepere verbinding met het publiek tot stand brengen.
  • Merkloyaliteit: Het kan leiden tot merkloyaliteit omdat consumenten merken waarderen die waarde toevoegen aan hun leven.
  • Virale potentie: Goede branded content heeft het potentieel om viraal te gaan en een breed publiek te bereiken.
  • Conversieverbetering: Het kan bijdragen aan het verbeteren van conversieratio’s omdat het publiek al betrokken is bij de inhoud.

Belangrijke aspecten

Relevantie: De content moet relevant zijn voor de interesses en behoeften van de doelgroep en moet passen bij de merkwaarden.

Subtiliteit: Branded content moet niet te opdringerig of reclamegericht zijn; het moet de indruk wekken dat het deel uitmaakt van de reguliere content.

Kwaliteit: De content moet van hoge kwaliteit zijn, goed geproduceerd en waardevol voor de doelgroep.

Transparantie: Het is belangrijk om duidelijk te maken dat de content wordt gesponsord of gemaakt door het merk, om vertrouwen te behouden.

Branded content is een effectieve manier voor merken om waardevolle interacties met hun publiek aan te gaan en positieve merkassociaties op te bouwen. Het kan variëren van artikelen, video’s en podcasts tot evenementen en sociale media-inhoud. Het succes van branded content hangt af van het begrip van de doelgroep, creativiteit en de capaciteit om verhalen te vertellen die resoneren met het publiek.

Online marketing bureau

Heb je andere vragen over branded content? Stel je vraag dan aan online marketing bureau Utrecht Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

img
SEO
5 min.
SEO vibes on tour
Ingeborg
by Ingeborg Lip
img
SEO
5 min.
Moz Toolbar voor externe linkbuilding
Anneloes
by Anneloes Meijers
You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge