Contentcuratie

Wat is contentcuratie?

Contentcuratie is het proces waarbij een marketeer of contentmaker bestaande informatie, content en bronnen van andere auteurs of websites selecteert, verzamelt en deelt om waarde toe te voegen aan het publiek. In wezen is het de kunst van het vinden, selecteren en delen van relevante content van anderen om de eigen contentstrategie aan te vullen. Hier zijn de belangrijkste aspecten van contentcuratie:

Waarom contentcuratie gebruiken

Contentcuratie wordt om verschillende redenen gebruikt in marketing en contentstrategie:

  1. Informatieverstrekking: Het stelt marketeers in staat om waardevolle informatie en inzichten te delen met hun publiek, zelfs als ze niet alle content zelf produceren.
  2. Betrokkenheid verhogen: Door relevante en interessante content te delen, kunnen marketeers de betrokkenheid van hun publiek vergroten en hun merkwaarde versterken.
  3. Tijd- en kostenefficiëntie: Het vermijdt de noodzaak om voortdurend nieuwe content te produceren en maakt gebruik van bestaande bronnen.

Voordelen van contentcuratie

  • Tijd- en middelenbesparing: Het vermijdt de noodzaak om alles zelf te maken en kan de productie- en onderzoekstijd verminderen.
  • Diversiteit en relevantie: Het stelt marketeers in staat om een breder scala aan onderwerpen en perspectieven te presenteren aan hun publiek.
  • Betrokkenheid en autoriteit: Goede contentcuratie kan het merk helpen om als een autoriteit op een bepaald gebied te worden gezien en betrokkenheid te vergroten.
  • Opbouwen van relaties: Het delen van content van anderen kan resulteren in wederzijdse promotie en het opbouwen van relaties met andere contentmakers.

Belangrijke aspecten van contentcuratie

Selectie: Kies zorgvuldig welke content je wilt delen om ervoor te zorgen dat het relevant en waardevol is voor je publiek.

Bronvermelding: Het is van cruciaal belang om de oorspronkelijke auteurs en bronnen correct te crediteren wanneer je gecureerde content deelt.

Context toevoegen: Voeg context, inzichten of commentaar toe aan de gecureerde content om te laten zien waarom het relevant is en hoe het past in je contentstrategie.

Consistentie: Houd een regelmatige cadans aan bij het delen van gecureerde content om betrokkenheid te behouden.

In essentie draait contentcuratie om het vinden van waardevolle content van anderen en het delen ervan met je publiek op een manier die past bij je merk en doelstellingen. Het kan een waardevolle aanvulling zijn op je contentmarketingstrategie, omdat het je in staat stelt om voortdurend interessante en informatieve inhoud te bieden zonder de volledige verantwoordelijkheid voor het maken ervan.

 

Online marketing bureau

Heb je andere vragen over contentcuratie? Stel je vraag dan aan digital marketing agency Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

img
SEO
5 min.
SEO vibes on tour
Ingeborg
by Ingeborg Lip
img
SEO
5 min.
Moz Toolbar voor externe linkbuilding
Anneloes
by Anneloes Meijers
You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge