Conversieratio optimalisatie

Wat is conversieratio optimalisatie?

Conversieratio optimalisatie (CRO) is het proces van het verbeteren van een website of landing page om het percentage bezoekers dat een gewenste actie onderneemt, te verhogen. Deze gewenste acties kunnen variëren van aankopen en aanmeldingen tot het invullen van formulieren. CRO maakt gebruik van verschillende technieken en strategieën om de gebruikerservaring te optimaliseren en conversies te stimuleren.

Belang van conversieratio optimalisatie

Conversieratio optimalisatie is belangrijk voor een website omdat het helpt om meer waarde te halen uit het bestaande verkeer. In plaats van te investeren in het aantrekken van nieuwe bezoekers, richt CRO zich op het converteren van de huidige bezoekers. Dit kan leiden tot hogere omzet, betere klantloyaliteit en een verbeterde ROI (return on investment).

Technieken voor conversieratio optimalisatie

Er zijn verschillende technieken die worden gebruikt bij conversieratio optimalisatie. A/B-testen is een veelgebruikte methode waarbij twee versies van een pagina worden vergeleken om te zien welke beter presteert. Daarnaast kunnen heatmaps worden gebruikt om te analyseren waar bezoekers op klikken en hoe ze door de site navigeren. Ook het optimaliseren van de laadsnelheid van de site en het verbeteren van de call-to-action knoppen zijn effectieve technieken.

Meten van de effectiviteit van CRO

  • Conversieratio: Het percentage bezoekers dat de gewenste actie onderneemt, zoals een aankoop of aanmelding.
  • Bounce rate: Het percentage bezoekers dat de site verlaat zonder interactie, wat kan wijzen op problemen met de gebruikerservaring.
  • Gemiddelde orderwaarde: Het gemiddelde bedrag dat wordt uitgegeven per transactie, wat kan toenemen door effectieve CRO-strategieën.
  • Return on investment (ROI): De opbrengst van de investeringen in CRO, berekend als de verhouding tussen de winst en de kosten.

Online marketing bureau

Heb je andere vragen over conversieratio optimalisatie? Stel je vraag dan aan Online marketing Bureau Digital Inside. Zij helpen je graag verder!

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge