Resolutie

Wat is resolutie?

Resolutie verwijst naar de mate van detail in een beeld en wordt meestal uitgedrukt in pixels voor digitale media. Het heeft invloed op hoe scherp of wazig een afbeelding verschijnt op verschillende apparaten en formaten. Zie je een waze afbeelding op je nieuwe website? Dan is waarschijnlijk de resolutie te laag.

Belangrijk voor een goede resolutie

  • Doelplatform: De resolutie moet aangepast zijn aan het platform waarop het beeld zal worden gebruikt, zoals websites, printmedia, of digitale advertenties. Over het algemeen is voor print een veel hogere resolutie nodig dan voor een website. Wil je een beeld inzetten voor Digital out of Home dan heb je echt een grote resolutie nodig omdat de schermen enorm zijn.
  • Bestandsgrootte: Hogere resoluties resulteren in grotere bestandsgroottes, wat laadtijden en opslagruimte kan beïnvloeden.
  • Schaalbaarheid: Voor digitale toepassingen is het vaak het beste om vectorafbeeldingen te gebruiken die zonder kwaliteitsverlies kunnen worden geschaald.
  • Afdrukkwaliteit: Voor drukwerk is een hoge resolutie (gemeten in DPI – Dots Per Inch) essentieel voor een goede afdrukkwaliteit.

Voordelen van een goede resulutie

  • Beeldkwaliteit: Een correcte resolutie zorgt voor scherpe en heldere beelden, wat de algemene esthetiek en effectiviteit van het ontwerp verbetert.
  • Gebruikerservaring: Optimale resolutiekeuzes dragen bij aan een betere gebruikerservaring door snellere laadtijden en minder pixelatie.
  • Professioneel merk: Het kiezen van de juiste resolutie is belangrijk voor het overbrengen van een professioneel en betrouwbaar merkimago.

Online marketing bureau 

Heb je andere vragen over resolutie?  Stel je vraag dan aan online marketing bureau Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge