SSL-certificaat

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) is een digitaal certificaat dat de identiteit van een website bevestigt en zorgt voor een versleutelde verbinding. Dit certificaat zorgt ervoor dat gegevens die tussen de webserver en de browser van de gebruiker worden uitgewisseld, beveiligd zijn tegen onderschepping. Het gebruik van een SSL-certificaat wordt meestal aangeduid door een slotje in de adresbalk en het gebruik van ‘https’ in de URL.

Belang van SSL-certificaat

Een SSL-certificaat is belangrijk voor websites omdat het de communicatie tussen de gebruiker en de server beveiligt. Dit is cruciaal voor het beschermen van gevoelige informatie zoals inloggegevens, creditcardnummers en persoonlijke gegevens. Bovendien zorgt een SSL-certificaat voor vertrouwen bij bezoekers, wat essentieel is voor elke online onderneming.

Werking van een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat werkt door gegevens te versleutelen die worden verzonden tussen de webserver en de browser van de gebruiker. Wanneer een gebruiker een beveiligde website bezoekt, wordt een SSL-handshake uitgevoerd die een beveiligde sessie opzet. Deze versleuteling zorgt ervoor dat alleen de bedoelde ontvanger de gegevens kan decoderen en lezen, wat de integriteit en vertrouwelijkheid van de informatie beschermt.

Voordelen van SSL-certificaten voor online winkels

  • Vertrouwen van klanten: Het gebruik van een SSL-certificaat laat zien dat de website veilig is, wat het vertrouwen van klanten verhoogt.
  • Bescherming van gevoelige informatie: SSL-certificaten beschermen klantgegevens tegen onderschepping en misbruik.
  • Betere zoekmachinerangschikking: Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan beveiligde websites, wat kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten.
  • Compliance met regelgeving: Veel regelgeving en normen voor gegevensbescherming vereisen het gebruik van SSL-certificaten om klantinformatie te beveiligen.

Online marketing bureau

Heb je andere vragen over SSL-certificaten? Stel je vraag dan aan Online marketing bureau Digital Inside. Zij helpen je graag verder!

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge