Instagram adverteren

Wij helpen je met een succesvolle social media strategie

Wij helpen je met een succesvolle social media strategie

Adverteren op Instagram

Wanneer je een jongere doelgroep wil bereiken en inspireren, en ook meer traffic en conversies wil realiseren, kan je dit doel bereiken door unieke advertenties op Instagram. De app heeft wereldwijd zo’n 600 miljoen gebruikers en biedt veel mogelijkheden aan, waarom zou je daar dan geen gebruik van maken?

Het adverteren op Instagram heeft een aantal voordelen:

 • Je kunt heel gericht adverteren door uitgebreide targeting mogelijkheden;
 • Het adverteren op Instagram is relatief goedkoop;
 • Je kunt er meer bezoekers, leads en conversies genereren;
 • Je kunt ook je naamsbekendheid vergroten onder verschillende doelgroepen;
 • Je creëert meer interactie met je doelgroep.

Voor verschillende klanten hebben wij inmiddels al succesvolle Instagram en social media campagnes draaien. Jouw merk op laten opvallen op Instagram? Neem dan contact met ons op.

Advies nodig?

Laat je gegevens achter en wij
nemen zo snel mogelijk contact
met je op.

 

Online marketing diensten vanaf €250

Een complete marketing dienst of een losse dienst
Elke maand een dashboard met resultaten
Maandelijks opzegbaar 
Altijd online groei!

Welke advertentiemogelijkheden zijn er op Instagram

In principe werkt adverteren op Instagram hetzelfde als adverteren op Facebook. Instagram en Facebook zijn van dezelfde eigenaar. Dit maakt ook dat je op dezelfde manier kunt targeten. Je kunt je gewenste doelgroep dus heel uitgebreid en specifiek selecteren.

Targeten

Instagram is vooral een erg populair kanaal onder jongeren. Zo kun je je als autoverkoper bijvoorbeeld focussen op de leeftijdsgroep 18 tot 25 jaar, die het account van Audi volgen en foto’s van andere auto-accounts liken. Je kunt zelfs aangeven dat ze in een straal van 15 kilometer van Amsterdam wonen. Het is ook mogelijk om je advertenties op specifieke tijden te laten zien, zoals om 17:00. Jongvolwassenen met een rijbewijs komen na een lange reis met de bus of fiets thuis en raken geïnteresseerd in je bedrijf na het lezen van de post. Mogelijkheden zijn dus enorm.

Op Instagram heb je veel meer interactie met je doelgroep in vergelijking met andere kanalen. Dit komt doordat gebruikers snel kunnen reageren, want de drempel om te reageren is lager.

Instagram Stories

Adverteren op Instagram is op zich niks nieuws, maar adverteren op Instagram Stories wordt steeds populairder. Instagram Stories zijn verticale, beeldvullende updates die bovenaan het scherm van de gebruiker komen te staan, tussen andere accounts die de gebruiker volgt. Een story kan bestaan uit videocontent, maar ook een stilstaand beeld met bewegende tekst of een GIF’je. Eén Story duurt vijftien seconden. Het is dan dus wel essentieel dat je binnen die vijftien seconden de aandacht van de gebruiker weet te trekken.

Interactie

Een Instagram Story is een mooie tool om interactie met je doelgroep te creëren. Instagram heeft veel mogelijkheden tot interactie in Stories. Zo kun je dus GIF-jes toevoegen, maar interactie gaat natuurlijk verder dan bewegende plaatjes. Je kunt hashtags plaatsen, je locatie tonen of laten zien welke muziek je luistert en deze daadwerkelijk af laten spelen tijdens het bekijken van de story. Maar de beste opties met betrekking tot interactie zijn wel de volgende:

 • Een poll, waarin volgers tussen twee opties kunnen kiezen;
 • Vragen, waarbij volgers een vraag in kunnen sturen over een onderwerp wat het account vaststelt;Aftellen, waarmee je een soort timer kunt zetten tot een bepaald evenement bijvoorbeeld;
 • Een quiz, waarbij je een vraag stelt en volgers het juiste antwoord moeten kiezen;

 • Een ranking, waarbij volgers aan kunnen geven in welke mate ze bijvoorbeeld de nieuwe collectie mooi vinden. Hierbij kan het account in kwestie zelf kiezen met welke emoji ze kunnen ranken;
 • De chat, hierbij kunnen volgers chatten met het desbetreffende account;
 • Een donatie, hierbij kunnen volgers een donatie schenken aan bijvoorbeeld een goed doel waar het account ambassadeur van is.

Instagram Ads uitbesteden aan Digital Inside

Wil je jouw merk of product via Instagram onder de aandacht brengen? Neem dan contact met ons op en laat onze experts dit goed voor je regelen. Ook geïnteresseerd in andere soical media kanalen? Wij kunnen de gehele social media marketing voor je oppakken.

Download nu het gratis whitepaper: In 5 stappen naar online groei! 

Vul hieronder je gegevens in en ontvang het gratis whitepaper binnen 24 uur in je mailbox. Je meldt je dan ook automatisch aan voor onze nieuwsbrief. Vol tips en tricks over digital marketing. Afmelden voor nieuwsbrief is natuurlijk altijd weer mogelijk. 

In 5 stappen naar online groei

Loop jij vast in de groei van je website? Of heb je moeite om een goede online strategie uit de werken voor jouw bedrijf? Download dan nu dit gratis whitepaper en krijg tips & tricks hoe je online kan groeien.