Click funnel

Wat is een click funnel?

In de marketing verwijst het begrip “click funnel” naar de gestructureerde reeks stappen die potentiële klanten doorlopen op onze online platforms, vanaf de eerste klik tot aan de uiteindelijke conversie. Het is een cruciaal onderdeel om de klantreis te beheren en te optimaliseren.

Gebruik van click funnels in het aankoopproces

Click funnels worden ingezet om potentiële klanten doelgericht door het aankoopproces te leiden. Dit gebeurt door gerichte content en calls-to-action aan te bieden, waardoor elke klik een stap is in de richting van conversie. Het stelt je in staat om de interactie met de klant te sturen en waardevolle data te verzamelen.

Stappen of fasen in de click funnel en structuurkeuze

  • Bewustwording (Awareness): Introductie van het merk en producten.
  • Interesse (Interest): Leveren van relevante informatie om interesse te wekken.
  • Overweging (Consideration): Diepgaandere details, vergelijkingen en testimonials.
  • Actie (Action): Aanmoedigen van de uiteindelijke conversie.

Deze structuur zorgt voor een geleidelijke en gerichte klantreis. Het leidt potentiële klanten door de verschillende fases van besluitvorming en bevordert een soepele overgang van bewustwording naar actie.

Succesvolle toepassingen van click funnels in eerdere marketingcampagnes

  • Verhoogde conversieratio: Gerichte click funnels hebben de conversieratio aanzienlijk verhoogd, waardoor meer bezoekers daadwerkelijk overgaan tot aankoop.
  • Verbeterde klantbetrokkenheid: Boeiende content in de click funnels heeft geleid tot langere interactietijden en een grotere betrokkenheid van het publiek.
  • Effectieve upselling: Strategische aanbiedingen in de click funnel resulteerden in een toename van upselling, waardoor de waarde van transacties toenam.
  • Betere dataverzameling: Click funnels hebben waardevolle gegevens over klantgedrag verzameld, waardoor continue optimalisatie van de marketingstrategie mogelijk is.

Online marketing bureau

Heb je andere vragen over click funnel? Stel je vraag dan aan online marketing bureau Utrecht Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge