Customer journey mapping

Wat is customer journey mapping?

Customer journey mapping is het proces waarbij de volledige reis van een klant wordt gevisualiseerd, van het eerste contactpunt tot de uiteindelijke interactie met een product of dienst. Het biedt inzicht in de ervaringen en interacties die klanten hebben gedurende hun hele traject met een merk.

Het in kaart brengen van de customer journey

De verschillende stappen in de customer journey kunnen in kaart worden gebracht door het klanttraject te analyseren en te segmenteren. Dit omvat het identificeren van touchpoints, zoals websitebezoeken, sociale media-interacties en aankopen, en het begrijpen van de emoties en behoeften van de klant op elk punt.

Inzicht in klantenervaringen door de customer journey mapping

Customer journey mapping wordt gebruikt als een krachtig instrument om diepgaand inzicht te krijgen in de ervaringen van klanten. Door het traject vanuit het perspectief van de klant te bekijken, kunnen ondernemingen identificeren waar eventuele struikelblokken liggen en waar verbeteringen nodig zijn om een naadloze en bevredigende ervaring te bieden.

Voorbeelden van verbeteringen

  • Verbeterde website-navigatie: Na het in kaart brengen van de customer journey werd de website-navigatie aangepast om klanten gemakkelijker door het aankoopproces te leiden, wat resulteerde in een verhoogde conversieratio.
  • Gepersonaliseerde communicatie: Door customer journey mapping toe te passen, begreep het bedrijf de specifieke behoeften van klanten op verschillende punten in hun reis, waardoor ze gerichte en gepersonaliseerde communicatie konden ontwikkelen.
  • Optimalisatie van klantenservice: Door het klanttraject te analyseren, werden knelpunten in de klantenservice geïdentificeerd en aangepakt, wat resulteerde in snellere responstijden en een verbeterde klanttevredenheid.
  • Verhoogde loyaliteit: Customer journey mapping leidde tot de introductie van beloningsprogramma’s en gepersonaliseerde aanbiedingen op cruciale momenten, waardoor de klantloyaliteit werd versterkt.

Online marketing bureau

Heb je andere vragen over customer journey mapping? Stel je vraag dan aan digital marketing bureau Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge