Landingspagina

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een specifieke webpagina die is ontworpen met het doel om bezoekers te leiden naar een bepaalde actie, zoals het invullen van een formulier, het maken van een aankoop of het downloaden van een e-book. Het is een belangrijk onderdeel van een goede online marketingcampagnes en dient om de conversion rate van bezoekers te optimaliseren.

Het belangrijkste doel van een landingspagina

Het belangrijkste doel van een landingspagina is om bezoekers te converteren naar leads of klanten. Dit wordt bereikt door hen te overtuigen een specifieke actie te ondernemen, meestal in ruil voor waardevolle informatie of aanbiedingen, waardoor de relatie tussen het merk en de prospect wordt versterkt.

Kenmerken van effectieve landingspagina’s

Effectieve landingspagina’s vertonen vaak de volgende kenmerken:

 • Duidelijke en overtuigende koppen: Een sterke kop trekt onmiddellijk de aandacht van bezoekers en communiceert het aanbod.
 • Relevante inhoud: Landingspagina’s moeten beknopt en gericht zijn op het aanbod, zonder afleidende elementen.
 • Visuele aantrekkingskracht: Aantrekkelijke afbeeldingen, video’s of grafische elementen kunnen de pagina aantrekkelijker maken.
 • Call-to-action (CTA): Een duidelijke en aantrekkelijke CTA-knop nodigt bezoekers uit om de gewenste actie te ondernemen.
 • Formulieren: Als informatie-inwinning nodig is, moeten formulieren eenvoudig en gemakkelijk in te vullen zijn.
 • Sociaal bewijs: Het tonen van beoordelingen, getuigenissen of statistieken kan vertrouwen opbouwen bij bezoekers.
 • Responsief ontwerp: Landingspagina’s moeten goed functioneren op verschillende apparaten, waaronder mobiele telefoons en tablets.
 • A/B-testen: Het testen van verschillende elementen (zoals koppen, kleuren en CTA’s) helpt om de effectiviteit te maximaliseren.

Hoe verschilt een landingspagina van een gewone websitepagina?

Een landingspagina verschilt van een gewone websitepagina in verschillende opzichten:

 • Focus: Een landingspagina is gericht op een specifieke doelgroep en heeft een duidelijk gedefinieerd doel, terwijl gewone websitepagina’s vaak meerdere doelen en inhoud bevatten.
 • Minimalistisch ontwerp: Landingspagina’s zijn doorgaans eenvoudiger en bevatten minimale afleidingen om de aandacht van de bezoeker te richten op het hoofddoel.
 • Aanbodgericht: Ze zijn ontworpen om een specifiek aanbod te presenteren en te promoten, terwijl gewone websitepagina’s meestal informatief van aard zijn.
 • Conversiegericht: Het ultieme doel van een landingspagina is om bezoekers te converteren, terwijl reguliere websitepagina’s vaak informatief zijn zonder een duidelijke conversiedoelstelling.

In essentie zijn landingspagina’s een krachtig hulpmiddel binnen de marketingmix, ontworpen om de conversieratio te maximaliseren door bezoekers te begeleiden naar de gewenste actie, of dat nu het invullen van een formulier is, het doen van een aankoop of het downloaden van waardevolle informatie.

Digital Marketing Agency

Heb je andere vragen over landingspagina? Stel je vraag dan aan digital marketing agency Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFonk 150 2022FD Gazelle 2022Microsoft Partner badge