Meta tag

Wat is een meta tag?

Een meta tag is een stukje HTML-code dat wordt gebruikt om extra informatie over een webpagina te verstrekken aan zoekmachines en browsers. Het zijn verborgen tags in de broncode van een webpagina die geen directe invloed hebben op hoe de pagina er visueel uitziet voor de bezoekers. In plaats daarvan bevatten ze gegevens zoals de paginatitel, een korte beschrijving van de inhoud, trefwoorden en instructies voor zoekmachines.

Waarom is dit belangrijk?

Meta tags zijn van cruciaal belang voor verschillende redenen:

  • SEO (Search Engine Optimization): Ze helpen zoekmachines de inhoud van je pagina beter te begrijpen en te indexeren, wat je positie in zoekresultaten kan verbeteren.
  • Click-through rate (CTR): Een aantrekkelijke meta description kan de CTR verhogen omdat het potentiële bezoekers aanmoedigt om op jouw link te klikken.
  • Informatievoorziening: Meta tags voorzien zoekmachines van context over je pagina, wat belangrijk is voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Hoe kan je een meta tag gebruiken?

  • Meta Title (Title Tag): Deze tag bevat de titel van je pagina en verschijnt bovenaan in de zoekresultaten. Gebruik een duidelijke, relevante titel die de inhoud van de pagina samenvat.
  • Meta Description: Hierin beschrijf je kort de inhoud van de pagina. Het moet aantrekkelijk zijn en potentiële bezoekers overtuigen om op jouw link te klikken. Houd het rond de 150-160 tekens.
  • Meta Keywords (optioneel): Hoewel deze minder belangrijk zijn geworden, kun je relevante trefwoorden toevoegen die betrekking hebben op de inhoud van je pagina. Plaats hier trefwoorden die potentiële bezoekers mogelijk gebruiken bij het zoeken.
  • Meta Robots: Deze tag geeft instructies aan zoekmachines over hoe ze je pagina moeten indexeren. Bijvoorbeeld, je kunt aangeven of je wilt dat zoekmachines je pagina wel of niet indexeren.

Zorg ervoor dat je meta tags relevant, nauwkeurig en uniek zijn voor elke pagina op je website. Dit helpt zoekmachines om je website beter te begrijpen en gebruikers te voorzien van waardevolle informatie in zoekresultaten.

Online marketing bureau 

Heb je andere vragen over Meta tag? Stel je vraag dan aan online marketing bureau Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

 

 

 

 

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge