Micro-conversies

Wat zijn micro-conversies?

In onze marketingstrategie worden micro-conversies gedefinieerd als kleine, meetbare acties die bezoekers op onze online platforms uitvoeren, die indicatief zijn voor betrokkenheid en interesse. Deze vormen waardevolle tussenstappen op weg naar de uiteindelijke conversie.

Het meten van micro-conversies 

Micro-conversies worden gemeten door specifieke acties te identificeren die aangeven dat een bezoeker betrokken is bij de content of interacties op het platform. Dit omvat het gebruik van analysetools zoals Google Analytics om gedetailleerde gegevens te verzamelen over specifieke acties die bezoekers ondernemen.

Gebruik van micro-conversies voor gedragsanalyse van bezoekers

Micro-conversies fungeren als waardevolle indicatoren bij de analyse van het gedrag van bezoekers. Door te kijken naar welke micro-conversies plaatsvinden, zoals het inschrijven voor nieuwsbrieven of het bekijken van specifieke pagina’s, krijgen we inzicht in de interesses en behoeften van onze doelgroep.

Voorbeelden van specifieke micro-conversies en hun bijdrage

  • Nieuwsbriefinschrijving: Bezoekers die zich inschrijven voor de nieuwsbrief tonen interesse in regelmatige updates. Deze micro-conversie draagt bij aan het opbouwen van een directere communicatielijn met potentiële klanten.
  • Downloaden van whitepapers: Het downloaden van educatieve materialen geeft aan dat bezoekers diepgaande informatie zoeken. Deze micro-conversie draagt bij aan het begrijpen van specifieke informatiebehoeften en het leveren van relevante content.
  • Interactie met chatbots: Bezoekers die de chatfunctie gebruiken, tonen directe betrokkenheid. Deze micro-conversie draagt bij aan het bieden van realtime ondersteuning en het identificeren van directe vragen of zorgen.
  • Deelname aan enquêtes of polls: Bezoekers die deelnemen aan interactieve content zoals enquêtes bieden waardevolle feedback. Deze micro-conversie draagt bij aan het begrijpen van klantvoorkeuren en het verbeteren van de algehele gebruikerservaring.

Online marketing bureau

Heb je andere vragen over micro-conversies? Stel je vraag dan aan online marketing bureau Utrecht Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge