Social media manager

Wat is een social media manager?

Een social media manager is een professionele medewerker binnen een organisatie die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van de sociale mediastrategie van het bedrijf. De rol van een social media manager is cruciaal in het bevorderen van een positieve online aanwezigheid, het vergroten van de merkbekendheid en het stimuleren van betrokkenheid op diverse sociale mediaplatforms.

Belangrijke verantwoordelijkheden van een social media manager:

 1. Strategieontwikkeling: Ontwikkelt een effectieve sociale mediastrategie in lijn met de overkoepelende doelstellingen van het bedrijf.
 2. Platformbeheer: Beheert en onderhoudt de aanwezigheid van het bedrijf op verschillende sociale mediaplatforms, waaronder maar niet beperkt tot Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en anderen.
 3. Contentcreatie en planning: Creëert boeiende content, waaronder tekst, afbeeldingen, video’s en infographics, en ontwikkelt een contentkalender voor regelmatige publicatie.
 4. Doelgroepbetrokkenheid: Bevordert interactie met de doelgroep door te reageren op opmerkingen, vragen te beantwoorden en deel te nemen aan gesprekken op sociale media.
 5. Campagnemanagement: Beheert sociale media-campagnes, zowel organisch als betaald, om specifieke doelstellingen zoals merkbekendheid, betrokkenheid of conversies te bereiken.
 6. Analyse en rapportage: Gebruikt analysetools om de prestaties van sociale media-activiteiten te meten en rapporteert regelmatig over de behaalde resultaten en trends.
 7. Community building: Bouwt en onderhoudt online gemeenschappen rondom het merk, waarbij gestreefd wordt naar een loyaal en betrokken publiek.
 8. Trendbewustzijn: Blijft op de hoogte van trends en ontwikkelingen op sociale mediagebied en past de strategie dienovereenkomstig aan.
 9. Samenwerking met andere teams: Werkt samen met andere teams binnen de organisatie, zoals marketing, communicatie en klantenservice, om een gecoördineerde aanpak te waarborgen.
 10. Risicobeheer en compliance: Bewaakt potentiële risico’s en zorgt ervoor dat de sociale media-activiteiten voldoen aan de relevante wet- en regelgeving.

Belang voor marketeers:

 • Vergroot de online zichtbaarheid en merkbekendheid.
 • Stimuleert betrokkenheid en interactie met het publiek.
 • Levert waardevolle inzichten en gegevens voor marketingbeslissingen.
 • Ondersteunt de algehele marketingstrategie van het bedrijf.
 • Beheert en beschermt de online reputatie van het bedrijf.

Een bekwame social media manager is van onschatbare waarde voor organisaties die hun aanwezigheid op sociale media willen optimaliseren. Deze professional speelt een sleutelrol bij het creëren van een positieve en effectieve online ervaring voor het merk en het publiek.

 

Online marketing bureau

Heb je andere vragen over een social media manager? Stel je vraag dan aan digital marketing agency Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

img
Content Marketing
6 min.
Adverteren op TikTok
by Désirée van der Horst
Marketing Specialist
You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge