DATA & OPTIMALISATIE

Google Analytics instellen

Met Google Analytics kun je de online activiteit op je website meten. Wie zijn eigenlijk je websitebezoekers en hoe gedragen ze zich op je website? Gebruik deze inzichten om je ROI te vergroten.

 • Inzicht in bezoekersprofielen
 • Inzicht in bezoekersgedrag
 • Inzicht in website verkeer
 • Doelen en e-commerce instellen

50+ snelgroeiende bedrijven vertrouwen op Digital Inside
Centraal beheer logo
Feenstra logo
vionq logo
psohub logo
G4S logo gekleurd
365Beheer logo
Merin logo
Topcats logo
Denkproducties logo
No monkey business logo
Restaurant Company Europe logo
Trustbound logo
Ecomovement logo
Nova Clima logo
Karen
Google Analytics

Inzichten voor online groei

Met Google Analytics maak je jouw website gegevens eenvoudig inzichtelijk. Met behulp van deze inzichten zie je wat er goed gaat, en waar verbetering nodig is. Als je in Google Analytics ook doelen instelt, dan kun je hier een waarde aan toewijzen en je ROI meten en verbeteren. Als je helder hebt welke statistieken voor jouw bedrijf interessant zijn, dan kun je juíst die statistieken bekijken voor de meeste waardevolle inzichten waar je echt mee verder kunt.

Combineer hier data uit verschillende kanalen, zoals Google Ads, en zie het effect van jouw online campagnes. Hiermee krijg je helderheid in voortgang en KPI’s. Alle gegevens en data uit Google Analytics kunnen in een inzichtelijk dashboard worden gezet waarmee we de strategie aanpassen aan het gedrag van jouw bezoekers.

Maikel
WE HELPEN JE GRAAG VERDER

Neem contact op

Google Analytics laten instellen

Bij Digital Inside werken wij altijd met een data-gedreven online marketing strategie. Google Analytics is de basis voor het in kaart brengen van website statistieken. Inzichten en concrete resultaten zijn onmisbaar voor een goede strategie. Daarnaast is Google Analytics essentieel voor het doormeten van de resultaten van online campagnes. Alleen zo behaal je het maximale resultaat uit je online investeringen en geef je jouw online marketing doelen een boost! Met Google Analytics krijg je bijvoorbeeld de volgende website inzichten:

 • Aantal nieuwe en terugkerende bezoekers
 • Waar komen bezoekers vandaan
 • Hoeveel producten zijn er verkocht
 • Hoe presteren marketing campagnes
 • Demografische en technologische gegevens
Inzicht in je websitestatistieken

Google Analytics is dé tool om allerlei website statistieken in te zien. Pas als jij weet hoe websitebezoekers zich gedragen op je website kun je hier je strategie op aanpassen om een zo hoog mogelijke ROI te halen en online nog meer te groeien. 

Doelen en conversies meten

Met Google Analytics meet je zowel harde als zachte doelen. Een aankoop, maar bijvoorbeeld ook een contactmoment of een brochuredownload. Deze doelen kun je als conversies importeren naar Google Ads zodat je ook de waarde van dit kanaal kunt meten.

Koppeling met andere (Google) kanalen

Google Analytics is ontzettend goed te koppelen met o.a. Google Tag Manager, Google Ads, Google Optimize en Search Console. 

Doelgroepen instellen

Met Google Analytics kun je eenvoudig een breed scala aan doelgroepen instellen. Vervolgens koppel je deze doelgroepen weer aan Google Ads om te targeten met jouw specifieke advertenties.

Joery en Thomas aan het werk
Waarom kiezen klanten voor

Digital Inside

 • Als marketing professionals denken wij altijd strategisch en doelgericht mee vanuit jouw business.
 • Daarbij zijn we op de hoogte van de laatste trends en werken we vanuit data gedreven verbeteringen, niet zomaar voorgevoel.
 • We werken altijd zo transparant mogelijk en je kunt altijd over onze schouder meekijken waar we mee bezig zijn. Zo leer je zelf ook veel over online marketing.
 • Bij ons zijn de lijnen lekker kort. Bel of mail ons en je krijgt bijna altijd dezelfde dag nog een reactie. Goede communicatie is alles, en dat weten we!

Groeiscan

Ontvang nu deze gratis online marketing scan in je mailbox

Gratis online marketing scan

De scan ontvang je meteen in je mailbox en kan je op elk moment starten. Na het doorlopen van een aantal vragen over marketing, branding, strategie en data ontvang je de uitkomsten in een rapport in je mailbox.

Tessa
Denk Producties

Guido en zijn team zijn top! Ze helpen ons (DenkProducties) met onze social media campagnes en technische online marketing vragen. Dat doen ze snel, effectief en met korte lijntjes. Aanrader!

René
Anno1982

Professioneel, vriendelijk en betrokken... dat zijn woorden die me te binnen schieten als ik aan Digital Inside denk. Meerdere Tech-bedrijven uit mijn klantenbestand zijn door Digital Inside enorm goed geholpen het gebied van SEO/ SEA/ Social advertisement. Ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom, aanrader!

Ronnie
Dagvoorzitter, presentator & initiatiefnemer 7DTV

Erg prettig en klantgericht Online Marketing Bureau. Ken Guido al een tijdje en is een vakman, net als zijn collega's. Meer uit je Google Ads halen? Ik zou Digital Inside eens bellen!

Karin
RoadGuard

Dit SEO bureau Digital Inside heeft voor RoadGuard super goed werkt geleverd om het organisch verkeer flink te laten stijgen! Absoluut goed in zoekmachine optimalisatie en een hele fijne club om mee samen te werken. Kortom een echte aanrader!!

Lieke
Merin

Het team van Digital Inside heeft veel kennis & kunde in huis. Met deze expertise heeft Merin in een jaar tijd mooie stappen kunnen zetten. Daarnaast zijn de lijnen lekker kort, denken ze op elk vlak mee en is de samenwerking goud!

Bianca
Wolfs Architecten

Digital Inside helpt Wolfs Architecten bij een betere online vindbaarheid en een hogere positie in de Google zoekmachine. De medewerkers van Digital Inside zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam. Ze denken actief met ons mee. Maandelijks ontvangen we een voortgangsrapportage, aan de hand van welke we opnieuw acties inzetten.

Maikel helpt je graag bij al je vragen

Maikel

Starten met Google Analytics instellen? Laten we dan snel afspreken.

"*" geeft vereiste velden aan

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge