Advertentie retargeting

Wat is advertentie retargeting?

Advertentie retargeting, ook bekend als remarketing, is een marketingstrategie waarbij advertenties worden getoond aan mensen die eerder interactie hebben gehad met de website of digitale inhoud van een adverteerder. Het doel is om deze eerdere bezoekers opnieuw te bereiken en hen aan te moedigen tot verdere actie, zoals een aankoop of conversie.

Hoe werkt advertentie retargeting?

Advertentie retargeting werkt door het plaatsen van een stukje code, bekend als een “cookie,” op de computer of het apparaat van een bezoeker wanneer ze de website van de adverteerder bezoeken. Deze cookie stelt de adverteerder in staat om de activiteiten van de bezoeker te volgen, zoals welke pagina’s ze hebben bezocht en welke producten ze hebben bekeken.

Zodra de bezoeker de website verlaat, kunnen advertentienetwerken en platforms, zoals Google Ads, YouTube Ads of Facebook Ads, advertenties tonen aan die specifieke bezoeker wanneer ze andere websites of sociale mediaplatforms bezoeken. Deze advertenties zijn vaak gericht op de specifieke producten of pagina’s die de bezoeker eerder heeft bezocht, waardoor ze worden herinnerd aan het aanbod van de adverteerder.

Hoezo is advertentie retargeting belangrijk?

Advertentie retargeting is belangrijk omdat het adverteerders de mogelijkheid biedt om hun marketinginspanningen te richten op mensen die al interesse hebben getoond in hun producten of diensten. Het helpt om potentiële klanten te herinneren aan wat ze hebben bekeken, waardoor de kans op conversies en verkoop toeneemt. Het verhoogt ook de efficiëntie van advertentie-uitgaven, omdat advertenties worden weergegeven aan een relevanter publiek.

Wanneer gebruik je advertentie retargeting?

Advertentie retargeting kan in verschillende situaties worden gebruikt, waaronder:

  • Wanneer een bezoeker een productpagina heeft bezocht maar de aankoop niet heeft voltooid.
  • Om abonnees te herinneren aan een verlaten winkelwagen in een e-commerce winkel.
  • Om mensen terug te brengen naar een specifieke landingspagina met aanbiedingen of promoties.
  • Bij het bevorderen van upselling of cross-selling aan bestaande klanten.
  • Voor het vergroten van de betrokkenheid van websitebezoekers door hen terug te leiden naar relevante blogartikelen, video’s of andere inhoud.

Kortom, advertentie retargeting is een krachtige marketingstrategie die adverteerders helpt om contact te leggen met geïnteresseerde prospects en eerdere bezoekers, hen te herinneren aan hun aanbod en de kans op conversies te vergroten. Het is vooral effectief wanneer het wordt ingezet op het juiste moment en voor de juiste doelgroep.

Online marketing bureau 

Heb je andere vragen over advertentie retargeting? Stel je vraag dan aan online marketing bureau Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge