Kwaliteitsscore

Wat is een kwaliteitsscore?

De kwaliteitsscore in marketing is een cijfer dat wordt gebruikt door advertentieplatforms zoals Google Ads om de kwaliteit en relevantie van je advertenties te beoordelen. Het is meestal een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 de hoogste score is. Deze score wordt toegekend aan individuele zoekwoorden en advertenties binnen je campagnes en heeft invloed op de prestaties van je advertenties.

Waarom is een goede kwaliteitsscore belangrijk?

Een goede kwaliteitsscore is essentieel omdat het direct van invloed is op de kosten en prestaties van je advertenties. Advertentieplatforms belonen advertenties met hogere kwaliteitsscores door ze een hogere positie en lagere kosten per klik (CPC) te geven. Dit betekent dat je met een goede kwaliteitsscore meer zichtbaarheid kunt krijgen tegen lagere kosten, wat je marketingbudget efficiënter maakt.

Welke factoren beïnvloeden de kwaliteitsscore?

De kwaliteitsscore wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder:

 1. Relevantie van zoekwoorden: Hoe goed je zoekwoorden overeenkomen met de inhoud van je advertenties en de bestemmingspagina’s.
 2. Advertentierelevantie: De mate waarin je advertenties relevant zijn voor de zoekopdrachten van gebruikers.
 3. Landing page-ervaring: De gebruiksvriendelijkheid en relevantie van de pagina waarnaar je advertentie leidt.
 4. Klikfrequentie (CTR): Het percentage mensen dat daadwerkelijk op je advertentie klikt na deze te hebben gezien.
 5. Advertentie-extensies: Het gebruik van extensies zoals sitelinks en oproepextensies om meer informatie aan je advertentie toe te voegen.
 6. Advertentiepositie: Waar je advertentie zich bevindt op de pagina met zoekresultaten.

Hoe kan ik mijn kwaliteitsscore verbeteren?

Om je kwaliteitsscore te verbeteren, kun je de volgende stappen ondernemen:

 1. Zorg voor relevante zoekwoorden: Selecteer zoekwoorden die nauw aansluiten bij je producten of diensten.
 2. Schrijf relevante advertenties: Creëer advertenties die de zoekopdrachten van gebruikers weerspiegelen en duidelijk laten zien wat je te bieden hebt.
 3. Optimaliseer je bestemmingspagina’s: Zorg ervoor dat de bestemmingspagina’s relevant en gebruiksvriendelijk zijn, met duidelijke call-to-action-elementen.
 4. Werk aan een hoge CTR: Moedig klikken aan door aantrekkelijke advertenties te maken en zoekwoorden te gebruiken die aansprekend zijn voor je doelgroep.
 5. Gebruik advertentie-extensies: Maak gebruik van extensies om extra informatie en koppelingen naar relevante pagina’s toe te voegen.
 6. Houd de prestaties in de gaten: Blijf je campagnes volgen en pas ze aan op basis van de resultaten om de kwaliteitsscore te verbeteren.

Door deze stappen te volgen, kun je je kwaliteitsscore verbeteren, wat uiteindelijk leidt tot efficiëntere en effectievere marketingcampagnes.

Online marketing bureau 

Heb je andere vragen over kwaliteitsscore? Stel je vraag dan aan digital marketing bureau Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge