Remarketing

Wat is remarketing?

Remarketing in marketing is het proces waarbij adverteerders hun producten of diensten opnieuw onder de aandacht brengen bij mensen die eerder hun website hebben bezocht. Het doel is om potentiële klanten die al interesse hebben getoond, opnieuw te bereiken en te converteren.

Toepassing van remarketing

Remarketing bereikt gebruikers opnieuw door het plaatsen van cookies op de apparaten van websitebezoekers. Wanneer deze gebruikers andere websites bezoeken, tonen advertentieplatforms gerichte advertenties van de adverteerder. Dit herinnert de gebruikers aan het eerdere bezoek en stimuleert hen om terug te keren en een aankoop te doen of een andere gewenste actie te ondernemen.

Kanalen voor remarketingcampagnes

  • Displayadvertenties: Gerichte banners verschijnen op andere websites die de gebruiker bezoekt.
  • Sociale media: Advertenties worden getoond op platforms zoals Facebook, Instagram of Twitter aan mensen die eerder de website hebben bezocht.
  • E-mail: Op basis van eerdere interacties ontvangen gebruikers gepersonaliseerde e-mails met relevante aanbiedingen.

Voordelen van remarketing voor adverteerders

Remarketing biedt verschillende voordelen voor adverteerders. Allereerst verbetert het de conversiekansen, aangezien het gericht is op mensen die al interesse hebben getoond. Daarnaast maakt remarketing een gerichte benadering mogelijk, waarbij adverteerders specifieke doelgroepen kunnen bereiken op basis van hun gedrag op de website. Bovendien verhoogt het de merkherkenning door herhaalde blootstelling aan advertenties, en het stelt adverteerders in staat om hun budget efficiënter in te zetten. Tot slot biedt remarketing de mogelijkheid tot personalisatie, waarbij advertenties kunnen worden aangepast aan de specifieke interesses of verlaten winkelwagens van gebruikers, waardoor de relevantie van de advertenties wordt vergroot.

Online marketing agency

Heb je andere vragen over remarketing? Stel je vraag dan aan digital marketing agency Digital Inside. Wij helpen je graag verder!

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge