Digital Inside

SEO/SEA Specialist

Wil jij online beter gevonden worden, meer websitebezoekers en nieuwe klanten? Laat Digital Inside je helpen.

  • Voor al jouw vraagstukken
  • Snel schakelen door makkelijke communicatie
  • Bespaar tijd!

High five anneloes thomas

50+ snelgroeiende bedrijven vertrouwen op Digital Inside
Centraal beheer logo
Feenstra logo
vionq logo
psohub logo
G4S logo gekleurd
365Beheer logo
Merin logo
Topcats logo
Denkproducties logo
No monkey business logo
Restaurant Company Europe logo
Trustbound logo
Ecomovement logo
Nova Clima logo
werk joery

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine optimalisatie. Maar wat is dit? Zoekmachine optimalisatie houdt in dat je probeert met jouw website zo hoog mogelijk in de niet-betaalde, ook wel organische, zoekresultaten van zoekmachines zoals Google en Bing te komen. Hoe hoog jouw website of webpagina in de zoekresultaten van de zoekmachine verschijnt is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere de autoriteit van de website, externe verwijzingen, de content op de website, URL’s en metatitels hebben hier invloed op.

vergadering werk meeting

Wat is SEA?

SEA, Search Engine Advertising, verwijst naar de betaalde zoekadvertenties in de zoekmachine van bijvoorbeeld Google. Deze advertenties komen boven de organische zoekresultaten te staan. Of een advertentie bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnt hangt af van verschillende factoren. Onder andere de bodstrategie, relevantie, bestemmingspagina en de verwachte klikfrequentie hebben hier invloed op. Met een Adwords specialist haal jij het maximale uit Google Ads

LET'S WORK TOGETHER

DOE DE SCAN

Wil jij het maximale uit jouw online marketing halen? Doe dan nu de scan en check hoe jij scoort!

Doe de groeiscan
anneloes
De verschillen

tussen SEO en SEA

Het grote verschil tussen SEO en SEA is dat het bij SEO om niet-betaalde advertenties gaat, terwijl deze bij SEA juist betaald zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal grote verschillen. Onder andere op welke termijn jouw bedrijf resultaat kan behalen. Door middel van SEA kan jouw bedrijf direct hoog in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google verschijnen, zodat nieuw verkeer naar jouw website direct te zien zal zijn. Dit betekent wel dat zodra je stopt met adverteren dit type verkeer ook weer zal stoppen. Bij SEO kan het een aantal weken tot maanden duren voordat resultaat zichtbaar is, maar dit heeft wel een langdurig effect. Daarnaast heeft het effect van SEO met veel verschillende aspecten te maken, zoals technische aspecten van de website en de content die aanwezig is. Bij SEA heeft dit meer met budget en de juiste zoekwoorden te maken.

Hoe weet je of SEO of SEA relevant is voor je bedrijf?

Dit heeft onder andere te maken met het budget van jouw bedrijf, of je direct resultaat wil behalen en of je voor een kort of langdurig effect gaat. Een combinatie van de twee kan ook een hele goede optie zijn.  Wil jij weten wat voor jouw bedrijf het beste werkt? Vraag het aan de SEO specialisten en SEA specialisten van Digital Inside en wij geven jou graag advies.

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO specialist houdt zich bezig met het verbeteren van de positie in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Hierbij zal een analyse van de website worden gemaakt om de technische aspecten van de website te verbeteren. Daarnaast zal een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd worden om de juiste content voor jouw potentiële websitebezoekers te schrijven. Ook is linkbuilding een belangrijk onderdeel om hoger in de zoekresultaten van Google te verschijnen.

Wat doet een SEA specialist?

Een SEA specialist focust zich op zoekmachine adverteren. Door te adverteren op bijvoorbeeld Google en Bing is het mogelijk om snel meer websitebezoekers en leads te krijgen. Eerst zal een SEA specialist onderzoeken op welke zoekwoorden het bedrijf gevonden wil worden, waarna advertenties opgezet worden. Hier houdt het niet op. Adverteren binnen zoekmachines is een dynamisch spel en daarom is het belangrijk om voortdurend te optimaliseren aan de hand van de verkregen data.

Wat doen de SEO/SEA specialisten van Digital Inside?

Digital Inside is een full service marketingbureau met ervaren SEO en SEA specialisten in huis. Zo kunnen onze SEO specialisten jou helpen bij het technisch verbeteren van je website, content schrijven of linkbuilding. Dit allemaal met het doel om jouw bedrijf organisch hoog in de zoekresultaten van Google te krijgen. Wil jij met je bedrijf direct resultaat boeken? Onze SEA specialisten kunnen je helpen bij online adverteren. Zo is Digital Inside een officiële Google partner en zullen onze SEA specialisten aan de hand van data de campagnes continu optimaliseren zodat de meest succesvolle resultaten worden behaald.

Wordt er vanuit jouw bedrijf een SEO specialist in Utrecht gezocht en wil je een SEO specialist inhuren? Heb je interesse in het uitbesteden van jullie online advertenties? Of wil je zowel SEO en SEA advies? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!

Maikel helpt je graag bij al je vragen!

Maikel

Behoefte aan een SEO/SEA specialist?
Laten we dan snel afspreken!

Tessa
Denk Producties

Guido en zijn team zijn top! Ze helpen ons (DenkProducties) met onze social media campagnes en technische online marketing vragen. Dat doen ze snel, effectief en met korte lijntjes. Aanrader!

René
Anno1982

Professioneel, vriendelijk en betrokken... dat zijn woorden die me te binnen schieten als ik aan Digital Inside denk. Meerdere Tech-bedrijven uit mijn klantenbestand zijn door Digital Inside enorm goed geholpen het gebied van SEO/ SEA/ Social advertisement. Ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom, aanrader!

Ronnie
Dagvoorzitter, presentator & initiatiefnemer 7DTV

Erg prettig en klantgericht Online Marketing Bureau. Ken Guido al een tijdje en is een vakman, net als zijn collega's. Meer uit je Google Ads halen? Ik zou Digital Inside eens bellen!

Karin
RoadGuard

Dit SEO bureau Digital Inside heeft voor RoadGuard super goed werkt geleverd om het organisch verkeer flink te laten stijgen! Absoluut goed in zoekmachine optimalisatie en een hele fijne club om mee samen te werken. Kortom een echte aanrader!!

Lieke
Merin

Het team van Digital Inside heeft veel kennis & kunde in huis. Met deze expertise heeft Merin in een jaar tijd mooie stappen kunnen zetten. Daarnaast zijn de lijnen lekker kort, denken ze op elk vlak mee en is de samenwerking goud!

Bianca
Wolfs Architecten

Digital Inside helpt Wolfs Architecten bij een betere online vindbaarheid en een hogere positie in de Google zoekmachine. De medewerkers van Digital Inside zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam. Ze denken actief met ons mee. Maandelijks ontvangen we een voortgangsrapportage, aan de hand van welke we opnieuw acties inzetten.

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge