fbpx

Digital Inside

SEO/SEA Specialist

Wil je online beter gevonden worden, meer bezoekers op je website en ben je op zoek naar nieuwe klanten? Dan is het handig om met jouw bedrijf hoog in de zoekresultaten van Google verschijnen. Maar hoe doe je dat? Dit kan door middel van SEO en SEA.

google analytics laten instellen

Wij werken voor

Als Google Ads & SEO bureau werken we voor diverse klanten, zowel groot als klein.
Bekijk hier een paar van onze blije opdrachtgevers. 
 
 

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine optimalisatie. Maar wat is dit? Zoekmachine optimalisatie houdt in dat je probeert met jouw website zo hoog mogelijk in de niet-betaalde, ook wel organische, zoekresultaten van zoekmachines zoals Google en Bing te komen. Hoe hoog jouw website of webpagina in de zoekresultaten van de zoekmachine verschijnt is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere de autoriteit van de website, externe verwijzingen, de content op de website, URL’s en metatitels hebben hier invloed op.

Wat is SEA?

SEA, Search Engine Advertising, verwijst naar de betaalde zoekadvertenties in de zoekmachine van  bijvoorbeeld Google. Deze advertenties komen boven de organische zoekresultaten te staan. Of een advertentie bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnt hangt af van verschillende factoren. Onder andere de bodstrategie, relevantie, bestemmingspagina en de verwachte klikfrequentie hebben hier invloed op.

De verschillen tussen SEO en SEA

Het grote verschil tussen SEO en SEA is dat het bij SEO om niet-betaalde advertenties gaat, terwijl deze bij SEA juist betaald zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal grote verschillen. Onder andere op welke termijn jouw bedrijf resultaat kan behalen. Door middel van SEA kan jouw bedrijf direct hoog in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google verschijnen, zodat nieuw verkeer naar jouw website direct te zien zal zijn. Dit betekent wel dat zodra je stopt met adverteren dit type verkeer ook weer zal stoppen. Bij SEO kan het een aantal weken tot maanden duren voordat resultaat zichtbaar is, maar dit heeft wel een langdurig effect. Daarnaast heeft het effect van SEO met veel verschillende aspecten te maken, zoals technische aspecten van de website en de content die aanwezig is. Bij SEA heeft dit meer met budget en de juiste zoekwoorden te maken.

SEA

Betaald
Direct resultaat
Kortetermijneffect

SEO

Niet betaald
Resultaat op lange termijn pas zichtbaar
Langdurig effect

Organisch en betaald in de zoekmachine van Google verschijnen

Maar hoe weet je nou of SEO of SEA relevant is voor jouw bedrijf? Dit heeft onder andere te maken met het budget van jouw bedrijf, of je direct resultaat wil behalen en of je voor een kort of langdurig effect gaat. Een combinatie van de twee kan ook een hele goede optie zijn.  Wil jij weten wat voor jouw bedrijf het beste werkt? Vraag het aan de SEO specialisten en SEA specialisten van Digital Inside en wij geven jou graag advies.

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO specialist houdt zich bezig met het verbeteren van de positie in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Hierbij zal een analyse van de website worden gemaakt om de technische aspecten van de website te verbeteren. Daarnaast zal een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd worden om de juiste content voor jouw potentiële websitebezoekers te schrijven. Ook is linkbuilding een belangrijk onderdeel om hoger in de zoekresultaten van Google te verschijnen.

 

Wat doet een SEA specialist?

Een SEA specialist focust zich op zoekmachine adverteren. Door te adverteren op bijvoorbeeld Google en Bing is het mogelijk om snel meer websitebezoekers en leads te krijgen. Eerst zal een SEA specialist onderzoeken op welke zoekwoorden het bedrijf gevonden wil worden, waarna advertenties opgezet worden. Hier houdt het niet op. Adverteren binnen zoekmachines is een dynamisch spel en daarom is het belangrijk om voortdurend te optimaliseren aan de hand van de verkregen data.

 

De SEO/SEA specialisten van Digital Inside

Digital Inside is een full service marketingbureau met ervaren SEO en SEA specialisten in huis. Zo kunnen onze SEO specialisten jou helpen bij het technisch verbeteren van je website, content schrijven of linkbuilding. Dit allemaal met het doel om jouw bedrijf organisch hoog in de zoekresultaten van Google te krijgen. Wil jij met je bedrijf direct resultaat boeken? Onze SEA specialisten kunnen je helpen bij online adverteren. Zo is Digital Inside een officiële Google partner en zullen onze SEA specialisten aan de hand van data de campagnes continu optimaliseren zodat de meest succesvolle resultaten worden behaald.

Wordt er vanuit jouw bedrijf een SEO specialist gezocht? Heb je interesse in het uitbesteden van jullie online advertenties? Of wil je zowel SEO en SEA advies? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!

Op zoek naar een SEO/SEA specialist?

Laten we dan snel afspreken.

Plan hier een tijd in die voor jou uitkomt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.