fbpx

SEO Specialist inhuren

SEO Specialist taken

SEO Specialist inhuren 

Wil jij een SEO Specialist inhuren? Bij Digital Inside heb je de mogelijkheid om een SEO specialist in te huren om jouw zoekmachine optimalisatie op te pakken! Dit kan door middel van een jong en fris talent via ons Digital Traineeship of neem een SEO abonnement. 

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalization, ook wel zoekmachine-optimalisatie. SEO is een belangrijk onderdeel binnen Online Marketing. Het grote doel van SEO is om als website goed gevonden te worden in zoekmachines zoals Google en Bing. Door optimaal in te spelen op belangrijke zoekwoorden kun je een zo hoog mogelijke positie verkrijgen in de zoekmachines. SEO wordt vaak ingezet om de naamsbekendheid te vergroten. Elk bedrijf kan profiteren van zoekmachine optimalisatie doordat je internetgebruikers sneller en makkelijker bereikt. Je krijgt immer een steeds betere positie in zoekmachines waardoor je zichtbaarder wordt. De belangrijkste elementen van SEO zijn onder meer het optimaliseren van de website- en pagina structuur, linkstrategie en content van de website. Wanneer je al deze elementen beheerst, ben je een echte SEO specialist.

Veel vraag naar SEO Specialisten  

Door ons Digital Traineeship spreken wij veel bedrijven die op zoek zijn naar een SEO-specialist. Daarom hebben wij de belangrijkste taken voor een SEO specialist hieronder beschreven.  

Wat doet een SEO Specialist  

Het overkoepelende en algehele doel van een SEO specialist is om ervoor te zorgen dat je website zo vindbaar mogelijk is in zoekmachines voor de relevante zoekwoorden. Als SEO specialist verhoog je het organische bezoekersverkeer, en zo uiteindelijk ook het aantal conversies. Organisch verkeer zijn de mensen die op je site komen door niet betaalde en geadverteerde zoekresultaten. Vervolgens bepaalt Google via een algoritme gebaseerd op relevantie, snelheid, structuur en techniek hoe hoog je komt te staan. Een echte SEO Specialist begrijpt dit dynamische spel en speelt hier goed op in.

Een bedrijf gericht op het verkopen van schoenen bijvoorbeeld, zal hoog willen scoren op de zoekwoorden ‘schoenen kopen’. Een bedrijf gericht op het verhuren van vakantiewoningen aan de kust van Noord-Holland in bijvoorbeeld Bergen zal het belangrijk vinden om gevonden te worden op relevante zoekwoorden zoals ‘huisje huren aan zee in Bergen’.

Werkzaamheden van een SEO Specialist

  • Analyses maken van het zoekgedrag van jouw relevante doelgroep. Welke woorden en woordcombinaties worden het meeste gebruikt? Denk hierbij altijd vanuit de klant!
  • SEO-Copywriting: op basis van zoekwoordanalyses schrijf je kwalitatieve inhoud die matcht met de woorden waar je doelgroep op zoekt
  • Linkbuilding: op een eerlijke en natuurlijke manier ervoor zorgen dat externe websites een linkje plaatsen naar (een specifieke pagina van) jouw website. Dit zorgt ervoor dat Google jouw site een hogere waardering toekent voor die pagina op basis van de relevante trefwoorden
  • SEO is een dynamisch spel en de regelt veranderen continu. Een SEO specialist blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Doen er zich kansen voor door nieuwe ontwikkelingen? Dan speel je daar meteen op in!
  • Meten van je vindbaarheid: doordat andere websites ook continu bezig met het verbeteren van hun vindbaarheid is het belangrijk om regelmatig te meten op welke zoekwoorden je vindbaar bent.

Denkwijze van een SEO Specialist

Als SEO Specialist heb je veel verstand van websites en websitestructuur. Daarnaast weet je wat belangrijk is en waar zoekmachines waarde aan hechten. Ook kijk je naar de inhoud van de website. Bijvoorbeeld: Is de content goed? Zijn er voldoende video’s en afbeeldingen? Zijn de juiste woordcombinaties en woordgroepen aanwezig? Staan er reviews op de website en werken deze wel goed voor zoekmachines. Daarnaast is het van essentieel belang dat je goed begrijpt hoe de klanten denken en waar ze naar zoeken. Dit neem je mee en hier schrijf je relevante inhoud mee waardoor je gevonden wordt door de juiste doelgroep. Hoe zonde is het namelijk, als je een prachtige website hebt, maar je niet vindbaar bent? Ontzettend zonde!

Als SEO Specialist ben je analytisch en gek op data. Ook denk je altijd in creatieve oplossingen en vindt het leuk om nieuwe technieken uit te proberen. Al met al doe je er alles aan om meer gratis verkeer naar de website te leiden en zo meer potentiële klanten te lokken! 

De beste SEO-specialisten

Het Digital Marketing Traineeship van Digital Inside is een ideaal programma om de beste SEO specialisten bij jouw organisatie te laten starten. Ons database zit vol talent, en hier zit vast en zeker een passende SEO-specialist voor jouw organisatie bij!
Geen ruimte voor een Trainee, maar wel op zoek naar zoekmachine optimalisatie? Kijk dan eens bij onze SEO abonnementen. Vanuit ons kantoor in Utrecht zorgen onze SEO specialisten er dan voor dat jij goed vindbaar wordt! 

 
Zoek je een SEO Specialist?

 

neem contact op met Guido.

Plan hier een tijd in die voor jou uitkomt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.