Met social media marketing

zorgen wij dat je merk echt gaat opvallen

 

zorgen wij dat je merk echt gaat opvallen

Social Media Marketing

Social media gebruik neemt de afgelopen jaren alleen maar toe. Het is dé plek waar jouw doelgroep te vinden is. Grote kans dat je al een bedrijfspagina hebt op Facebook, Twitter, LinkedIn etc. Maar hoe haal je nu het meeste uit je social media marketing? Conversies (bijvoorbeeld ingevulde contact formulieren, aankopen, etc.) realiseer je met een gerichte boodschap naar de juiste doelgroep. Als je dit goed doet, is adverteren via social media bijzonder effectief!

Wat is social media adverteren

Wat bedoelen we nou eigenlijk met adverteren op social media? Heel simpel! Het plaatsen van advertenties op social media kanalen. Voor veel bedrijven is dit erg interessant omdat je op social media erg gericht kan adverteren, om zo je conversies te verhogen. Met social media marketing voeg je een extra laag toe aan je online marketing. Het is perfect voor de ondersteuning van overige marketingactiviteiten zoals content marketing én het behalen van conversies.

 

Voordelen social media adverteren:

  • Zeer groot bereik
  • Je kan super gericht adverteren
  • Er zijn veel advertentie mogelijkheden
  • Alles is te meten
 

Op welke social media kanalen kunnen wij jou verder helpen?

Het opzetten van een social media campagne kan via verschillende platformen. Zo kunnen wij je helpen bij het uitzetten van advertenties op Facebook, Instagram en LinkedIn. Hier een overzicht van wat de verschillende kanalen te bieden hebben:

  • Facebook – Facebook is nog steeds het grootste sociale netwerk ter wereld. Binnen Nederland telt Facebook 10,8 miljoen gebruikers. Adverteren via Facebook kan heel gericht. Facebook verzamelt namelijk enorm veel demografische en persoonlijke gegevens van haar gebruikers. Met zijn vele advertentie mogelijkheden is het niet het makkelijkste medium om onder de knie te krijgen. Maar als je alles goed instelt kan je snel resultaten boeken voor een relatief klein budget!
  • Instagram – Instagram is de nieuwkomer als het gaat om adverteren. Toch is Instagram voor bedrijven een erg interessant medium. Onder de 4,1 miljoen Nederlandse gebruikers, is de jongere generatie vooral aanwezig. De advertenties berusten voornamelijk op beeld. Een mooie bijkomstigheid: je kan je advertenties van Facebook met één klik op de knop ook uitzetten op Instagram.
  • LinkedIn – LinkedIn is hét b2b social media kanaal. Het snel groeiende zakelijke sociale netwerk wordt maandelijks door 4,4 miljoen Nederlanders bezocht. Met meer dan 400.000 actieve bezoekers per dag, is het heel interessant om te adverteren op LinkedIn. Net als op Facebook kun je op LinkedIn heel gericht mensen bereiken, vanwege de uitgebreide targeting-mogelijkheden. Let op! Het is wel een duur kanaal om op te adverteren, met de hoogste kosten per klik.

Adverteren op social media kun je prima zelf doen, of toch niet?

De advertentiemogelijkheden op social media veranderen voortdurend. Door de vele opties is het soms lastig je weg te vinden. Een start maken kun je eenvoudig zelf, maar met de professionals meedoen is toch anders. Het verschil zit bijvoorbeeld in de datakoppelingen en het goed meten van conversiepunten. Als je dit goed doet kun je optimaal gebruik maken van de opties die het adverteren via social media juist zo effectief maken.

Denk hierbij aan remarketing (mensen bereiken met wie je al eerder in contact bent geweest, bijvoorbeeld website bezoekers) en het creëren van lookalike audiences (vergelijkbare doelgroep van je bestaande doelgroep). Dit zijn belangrijke punten om social media marketing op de goede manier in te zetten. Door het grote bereik van de dergelijke kanalen ben je anders al snel erg veel geld kwijt zonder resultaat. Maar met de juiste kennis wordt het juist een kanaal met enorm potentieel aan extra omzet.

Interesse om jouw social media marketing naar een hoger niveau te tillen?

Aan de hand van jouw doelstellingen en de doelgroep maken wij een concreet social media plan voor de advertentiecampagnes. Hier kijken we welke advertentievormen gaan werken voor jou en zetten we de campagnes op. Zodra de campagnes actief zijn, zullen wij deze dagelijks monitoren en aan de hand daarvan het resultaat optimaliseren.

Wil je meer weten over social media adverteren? Ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Chat dan meteen met ons of vul dan even het onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met je op! Of kom langs bij ons kantoor in Utrecht voor een heerlijke kop koffie.

Wil je meer online succes? Wij verrassen je graag met nieuwe digitale mogelijkheden.

 
meer weten over de mogelijkheden van social?

 

neem contact op met Guido.