Social Media Marketing

LinkedIn adverteren

Adverteren op het grootste B2B social platform van Nederland? Wij kunnen je helpen!

 • Van strategie tot realisatie
 • Meetbare resultaten
 • Veel ervaring met LinkedIn Ads

50+ snelgroeiende bedrijven vertrouwen op Digital Inside
Centraal beheer logo
Feenstra logo
vionq logo
psohub logo
G4S logo gekleurd
365Beheer logo
Merin logo
Topcats logo
Denkproducties logo
No monkey business logo
Restaurant Company Europe logo
Trustbound logo
Ecomovement logo
Nova Clima logo

Adverteren op LinkedIn

LinkedIn is weer net even anders dan de meeste social platformen die we kennen. LinkedIn heeft een zakelijke focus en draait helemaal om werk, cases en carrière kansen. Dit zie je ook aan de informatie die in de feed langskomt. Je kent het wel, je ziet bijvoorbeeld wanneer iemand een nieuwe baan heeft of je krijgt een update van werk gerelateerde informatie zoals een nieuwe ontwikkeling of publicatie. Hierdoor biedt het platform ook andere kansen dan bij Facebook Ads of Instagram Ads– wat het weer extra aantrekkelijk maakt natuurlijk!

LinkedIn ads voorbeeld

Waarom adverteren via LinkedIn?

Interessant aan adverteren op LinkedIn is dat je advertenties perfect kan richten op mensen die passen bij jouw business. Bereik ze bijvoorbeeld met een advertentie over:

 • Nieuwe tools
 • Handige whitepapers
 • Interessante cases
 • Vacatures

Voor veel klanten hebben wij inmiddels al succesvolle LinkedIn campagnes draaien. Onze ervaring maakt ons goed in wat we doen. Wil jij ook aan de slag met LinkedIn Ads? Neem dan snel contact met ons op zodat we samen naar jouw doelen kunnen kijken .

Maikel
WE HELPEN JE GRAAG VERDER

Neem contact op

Werken aan YouTube adverteren

Advertentiemogelijkheden op LinkedIn

Het is mogelijk om advertenties te targeten op basis van verschillende zakelijke gegevens. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Branches
 • Bedrijfstak
 • Bedrijfsgrootte

Targeting op LinkedIn

Maar je kan advertenties ook op specifieke personen richten die bepaalde kenmerken hebben, zoals bijvoorbeeld functie, studierichting, verschillende vaardigheden, aantal jaren ervaring, senioriteit of leeftijd.

Stel een doelgroep samen op basis van LinkedIn groepen waar mensen lid van zijn. Zo kan een advertentie goed getarget worden op iedereen die lid is van een specifieke groep in een bepaalde branche. Zo weet je dus dat ze daar interesse in hebben en de ontwikkelingen in de gaten houden.

Karen

Audience matching

Ben je al bekend met ‘Audience matching’? De drie varianten zijn:

 1. Website retargeting: Hiermee wordt jouw content gepromoot bij mensen die jouw website onlangs bezocht hebben. Hiermee kunnen ook specifieke pagina’s gepromoot worden, wat misschien wel nog interessanter en doeltreffender is.
 2. Account targeting: Kies zelf welke bedrijven je wil bereiken door hiervan een lijst te uploaden. Op de lijst staan bedrijfsnamen met hun bijbehorende bedrijfspagina. Daarmee worden de werknemers van deze bedrijven getarget.
 3. Contact targeting: Je kunt ook e-mailadressen vanuit een andere database uploaden zodat je hen via LinkedIn kunt targeten. De gegevens moeten hierbij uiteraard wel op een juiste manier verkregen zijn. Twijfel je hierover? No worries, je kunt altijd aan ons vragen of je het wel op de juiste manier doet.

Soorten advertenties

Binnen LinkedIn zijn er twee mogelijkheden: tekstadvertenties en sponsored content. Tekstadvertenties zijn kleiner en vallen minder op dan sponsored content. Ze bevatten een afbeelding en staan in de zijbalk aan de rechterkant of helemaal bovenaan. Met sponsored content kun je bestaande content promoten, maar ook een specifiekere advertenties maken. De advertentie wordt altijd in de tijdlijn weergegeven. Mensen lezen de advertentie dan sneller en beter, doordat het minder op een advertentie lijkt. Dit is precies wat je wil, toch? Inmiddels zijn er veel verschillende manieren om sponsored content weer te geven: tekst, video, whitepapers en als carrousel. Het is allemaal mogelijk.

Groeiscan

Ontvang nu deze gratis online marketing scan in je mailbox

Gratis online marketing scan

De scan ontvang je meteen in je mailbox en kan je op elk moment starten. Na het doorlopen van een aantal vragen over marketing, branding, strategie en data ontvang je de uitkomsten in een rapport in je mailbox.

Wat kost LinkedIn adverteren?

Ook al is adverteren op LinkedIn duurder dan adverteren op Instagram en Facebook, uiteindelijk gaat het niet om de kosten per klik maar of de doelstellingen worden behaald. Je hebt bij LinkedIn de keuze uit specifieke targeting-mogelijkheden, waardoor het ook mogelijk is dat de kosten voor een lead of conversie uiteindelijk lager zijn omdat ze meer opleveren. Het is belangrijk om goed te onderzoeken op welk platform je goed scoort, en dit platform dan optimaal in te zetten binnen jouw budget. Wees daarbij niet bang om nieuwe dingen te testen en hierdoor positief verrast te worden!

LinkedIn Adverteren uitbesteden

Wil je jouw merk of product via LinkedIn advertenties onder de aandacht brengen? Neem dan contact met ons op en laat onze experts dit goed voor je regelen. Ook geïnteresseerd in andere social media kanalen? Wij kunnen de gehele social media marketing voor je oppakken. Waar wacht je nog op?

Maikel helpt je graag bij al je vragen

Maikel

Starten met LinkedIn adverteren? Laten we dan snel afspreken.

"*" geeft vereiste velden aan

Tessa
Denk Producties

Guido en zijn team zijn top! Ze helpen ons (DenkProducties) met onze social media campagnes en technische online marketing vragen. Dat doen ze snel, effectief en met korte lijntjes. Aanrader!

René
Anno1982

Professioneel, vriendelijk en betrokken... dat zijn woorden die me te binnen schieten als ik aan Digital Inside denk. Meerdere Tech-bedrijven uit mijn klantenbestand zijn door Digital Inside enorm goed geholpen het gebied van SEO/ SEA/ Social advertisement. Ook voor mijn eigen bedrijf verzorgen ze naar volle tevredenheid de online marketing. Kortom, aanrader!

Ronnie
Dagvoorzitter, presentator & initiatiefnemer 7DTV

Erg prettig en klantgericht Online Marketing Bureau. Ken Guido al een tijdje en is een vakman, net als zijn collega's. Meer uit je Google Ads halen? Ik zou Digital Inside eens bellen!

Karin
RoadGuard

Dit SEO bureau Digital Inside heeft voor RoadGuard super goed werkt geleverd om het organisch verkeer flink te laten stijgen! Absoluut goed in zoekmachine optimalisatie en een hele fijne club om mee samen te werken. Kortom een echte aanrader!!

Lieke
Merin

Het team van Digital Inside heeft veel kennis & kunde in huis. Met deze expertise heeft Merin in een jaar tijd mooie stappen kunnen zetten. Daarnaast zijn de lijnen lekker kort, denken ze op elk vlak mee en is de samenwerking goud!

Bianca
Wolfs Architecten

Digital Inside helpt Wolfs Architecten bij een betere online vindbaarheid en een hogere positie in de Google zoekmachine. De medewerkers van Digital Inside zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam. Ze denken actief met ons mee. Maandelijks ontvangen we een voortgangsrapportage, aan de hand van welke we opnieuw acties inzetten.

You're in good company
Google partnerAdCalls partnerFD gazelle 2023Microsoft Partner badge