fbpx

Wat is linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een methode om andere websites te laten linken naar jouw website. Linkbuilding is belangrijk, want veel goede en relevante links naar een website is een signaal aan zoekmachines dat een website interessanter is voor een bepaald onderwerp dan een andere website met mindere externe links. Heeft jouw website veel goede links, dan is de kans groter dat het hoger komt in de resultaten van zoekmachines.

Dus nu vol aan de bak met linksruilen? Nee, dat niet. Zo ging het wel in de begin jaren van het internet. Tegenwoorden zijn zoekmachines vrij intelligent en begrijpen dat alleen maar heen en weer verwijzen gemanipuleerde linkbuilding is. Een paar heen en weer verwijzingen is prima, maar overdrijf deze manier van linkbuilding niet.  

ABC linkbuilding

Om te veel direct heen en weer linkbuilding te voorkomen wordt vaak een ABC linkruil toegepast. Dit houdt in dat 3 websites onderling gaan ruilen, waarbij website A linkt naar website B, website B linkt naar website C en vervolgens website C weer naar website A. 

Waar op letten bij linkbuilding?

Voordat je start met linkbuilding is het verstandig om goed voor onderzoek te doen naar de kwaliteit van de website waar je mee wilt gaan ruilen. Belangrijk is dat de website relevante inhoud heeft voor jouw website. Net zo belangrijk is de kwaliteit van de website.

Check daarom altijd minimaal de spamscore, DA score en PA score.

Meer vragen over online marketing?

Bekijk dan eens onze complete Online Marketing FAQ

Advies nodig?

Laat je gegevens achter en wij
nemen zo snel mogelijk contact
met je op.

Plan hier een tijd in die voor jou uitkomt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.