fbpx

Zoekmachine optimalisatie

Zoekwoorden onderzoek

Goede zoekwoorden zijn de start van SEO-succes.

Inzicht in de zoekwoorden die je potentiële klanten gebruiken
Analyse van de concurrentie
Hét startpunt voor een goede SEO-strategie

Zoekwoorden onderzoek

Wij werken voor

Als online marketing bureau werken we voor diverse klanten, zowel groot als klein.
Bekijk hier een paar van onze blije opdrachtgevers. 
 
 

Zoekwoorden onderzoek

De eerste stap voor meer bezoekers op je website

De eerste stap in een succesvolle SEO strategie is een zoekwoorden onderzoek. Als je beter gevonden wilt worden in zoekmachines is een zoekwoorden onderzoek essentieel. Het is dé manier om te achterhalen hoe jouw doelgroep online naar jouw diensten of producten zoekt. Weet jij welke zoektermen relevant zijn voor jouw onderneming? Dan trek je met goede aansluitende content meer relevante bezoekers naar je website én genereer je meer conversies. Een uitgebreide zoekwoorden analyse is dan ook áltijd de basis van een SEO-traject. Ons ervaren team vol SEO-specialisten helpen je graag op gang met je SEO- en contentstrategie door een professionele zoekwoorden analyse voor je uit te voeren.

Haal betere SEO resultaten

Wat is een zoekwoorden onderzoek?

Een zoekwoorden onderzoek, ook wel keyword analyse of zoektermen onderzoek genoemd, is dé manier om uit te vinden welke woordcombinaties (potentiële) klanten intypen in zoekmachines zoals Google. Waarom is dit zo belangrijk om te achterhalen? Het kan zijn dat jouw website vol staat met vaktermen die jouw klanten helemaal niet kennen. Al is je product of dienst nog zo fantastisch, wanneer je niet gevonden wordt in zoekmachines krijgen weinig mensen het te zien. Een zoekwoordenonderzoek geeft dus aan waar de online marketingkansen van je website liggen. Op basis van het onderzoek kan je aan de slag met je websitestructuur, SEO, SEA en contentmarketing.

In een zoekwoorden onderzoek staan natuurlijk de termen die relevant zijn voor jouw product of dienst. Dit is echter niet het enige. In een goed uitgevoerd onderzoek brengen we ook de concurrentie én de maandelijkse zoekvolumes per zoekwoord in kaart. Op deze manier krijg je inzicht in de populariteit van bepaalde woorden en weet je hoe vaak er gemiddeld per maand naar een specifiek zoekwoord wordt gezocht. We geven in de analyse ook altijd aan waar de meeste kansen liggen, zodat er een duidelijke focus ontstaat. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg. Door onze kennis te combineren komen we tot de juiste zoekwoorden voor jouw business.

Voordelen zoekwoorden onderzoek

Door een zoekwoorden onderzoek te gebruiken als de basis van je online marketingstrategie kan je online flink groeien. De voordelen op een rijtje:

Hét startpunt voor een goede SEO-strategie

Ontdek bij welke zoektermen SEO-kansen liggen

Krijg inzicht in de missende pagina’s op je website

Verhoog relevant verkeer naar je website

Een zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren

Een zoekwoorden onderzoek is altijd een goed idee. Voor het bepalen van je lange termijn aanpak, maar ook voor het herkennen van quick wins. Het zoekwoorden onderzoek wordt bij Digital Inside uitgevoerd door één van onze ervaren SEO-marketeers. Uit deze zoekwoorden analyse kunnen wij exact bepalen welke zoekwoorden het beste aan je diensten of producten gekoppeld kunnen worden, om hiermee zo hoog mogelijk in Google te komen. Wij kijken tijdens een analyse altijd naar de volgende punten:

De zoekwoorden die gebruikt worden door jouw doelgroep

Voor verschillende typen content (blogs en diensten/productpagina’s)

Voor verschillende typen zoekopdrachten (breed, minder breed, long tail en lokaal)

De maandelijkse zoekvolumes op de zoekwoorden

De mate van concurrentie op de zoekwoorden

De haalbaarheid en relevantie van de zoekwoorden

De huidige posities in de zoekresultaten

Haal betere SEO resultaten

Tools voor het bepalen van de zoekwoorden

Wanneer wij een zoekwoorden onderzoek uitvoeren maken wij gebruik van verschillende tools om de beste inzichten te krijgen zodat we jou een zo compleet mogelijk document kunnen geven. Denk aan de Google Keyword Planner (de zoekwoorden planner van Google) en Ahrefs. In combinatie met gezond verstand en vakkennis geven deze tools de zoekwoorden en bijbehorende suggesties die we nodig hebben om de focus te kunnen bepalen.

Waarom je zoekwoorden onderzoek uitbesteden aan Digital Inside?

Professionele SEO-software

Veel ervaring met zoekmachine optimalisatie

Een open, eerlijke en persoonlijke aanpak

Team jonge enthousiaste data-gedreven marketeers

Aanbevolen door klanten en partners

Zoekwoorden onderzoek
En dan?

Met een zoekwoorden onderzoek alleen ben je er nog niet. Vanuit het onderzoek kan je aan de slag met SEO optimalisatie, het schrijven van ijzersterke SEO teksten en het versterken van de autoriteit van je webpagina’s met linkbuilding. Kom je er zelf niet uit? Onze SEO-marketeers staan voor je klaar. Zij zullen er alles aan doen om te zorgen dat jouw online vindbaarheid verbeterd wordt!

FAQ over Zoekwoorden Onderzoek

Kan ik zelf een zoekwoorden onderzoek uitvoeren?

Voor het uitvoeren van een uitgebreid zoekwoorden onderzoek zijn een aantal geavanceerde tools nodig. Bovendien vraagt de interpretatie van bepaalde cijfers veel SEO kennis en ervaring.

Hoe lang blijft een zoekwoorden onderzoek geldig?

Het is verstandig jaarlijks je zoekwoorden onderzoek te updaten. Je hoeft dan niet opnieuw te beginnen maar zoekgedrag in Google is dynamisch. Zoekvolumes en concurrentie kunnen veranderen. Een jaarlijkse update is daarom gewenst. Bovendien kunnen nieuwe zoektermen snel groeien. 

Is een zoekwoorden onderzoek alleen geschikt voor SEO?

Zeker niet, het is ook zeer belangrijk voor een succesvolle SEA strategie. Daarnaast geeft het veel inzichten in termen die je doelgroep gebruikt. Pas deze termen toe in alle marketing kanalen en je weet zeker dat je schrijfstijl aansluit bij de doelgroep. 

Gratis SEO check ontvangen?

De SEO check is het perfecte begin om te zien wat de mogelijkheden zijn om beter gevonden te worden door jouw doelgroep en hoger in zoekmachines zoals Google en Bing te komen.

Vul hieronder je gegevens in en ontvang de gratis SEO check binnen 24 uur in je mailbox. Je geeft hiermee toestemming dat we je toevoegen aan onze leuke nieuwsbrief. Vol tips en tricks over digital marketing.

 

Plan hier een tijd in die voor jou uitkomt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.