fbpx

Hieronder lees je de beste linkbuilding tips die in 2018 bijdragen aan een succesvolle SEO strategie.

Gastartikelen schrijven

Een van de populairste technieken is nog altijd om een gastartikel of blog te schrijven voor een andere website met daarin een link naar jouw website. Links afkomstig van een blog hebben doorgaans een betere SEO waarde dan links afkomstig van een opsommingslijst of startpagina. Een gastblog schrijven is vaak een win-win situatie. Jij krijg een relevante link en bereikt nieuw publiek, en de blogger krijgt nieuwe relevante content.

Effectief als linkbuilding tip omdat:

 • Je op deze manier een naam kan creëren onder een nieuw publiek – namelijk de lezers van die blog/website die je normaal gesproken misschien niet op een andere manier zou bereiken. Je vangt dus naamsbekendheid
 • Er op deze manier een relevante externe backlink verkregen wordt samen met het relevante doorverwijs verkeer/bezoekers
 • Op deze manier een reputatie wordt opgebouwd als autoriteit binnen jouw vakgebied

Naast de naamsbekendheid en het relevante verkeer kun je met een gastblog potentiële klanten bereiken met jouw boodschap of dienst.

Influencers

Een andere linkbuilding tip is om contact te leggen met belangrijke spelers in het vakgebied met het doel hen te laten linken naar jouw content of om jouw content te delen. Vaak is de autoriteit van deze websites groot en relevant en Google is hier dol op.

Effectief omdat:

 • Deze belangrijke spelers vaak een ontzettend groot publiek aan trouwe fans en lezers hebben. Je bereik kan hierdoor enorm worden met deze linkbuilding tip.

De beste content

Content is king. Google is dol op goede content en informatie die de lezer precies geeft waar hij of zij op zoek naar is. Deze linkbuilding techniek is en blijft zuiver en puur.

Effectief omdat:

 • Als dit goed gedaan wordt, je organisch hoog scoort in Google en daarmee jouw publiek bereikt en naar je website lokt
 • Hoe meer kwalitatief sterke content je op je website hebt, hoe betrouwbaarder je bent. En in 2018 draait het internet allemaal om websites die de bezoekers vertrouwen in de grote massa aanwezige websites. Dit is in de laatste jaren een steeds sterkere rol gaan spelen. Vertrouwt de bezoeker je website niet? Dan klikt hij binnen de eerste paar seconden weer weg
 • Hoe beter de content op jouw website is, hoe groter de kans dat andere websites naar jou gaan linken en zo bouw je weer meer autoriteit op

Pagina optimalisatie

Ook wel Onpage-SEO genoemd. Dit is eigenlijk stap 1. Je schrijft je content, en dan optimaliseer je deze door middel van elementen als pagina titel, URL structuur, alt teksten, kopjes en beschrijvingen. Maar vergeet hierbij ook niet de interne linkstructuur mee te nemen. Hierbij bedoelen we een goede url naam, op de pagina verschillende interne link doorverwijzingen en eventueel een link naar een externe pagina over hetzelfde onderwerp.

Effectief omdat:

 • Er weinig technische kennis voor nodig is
 • Hier geen extra budget voor nodig is
 • Met de juiste optimalisatie je verkeer voor je website kan genereren voor simpele zoektermen

Wil je meteen aan de slag met onpage SEO, gebruik dan onze gratis SEO check.

Tweederangs linkbuilding

In plaats van het direct doorlinken van externe content naar jouw website, is tweederangs linkbuilding juist een link naar de externe content die op zijn beurt weer naar jouw website linkt. Snap je het nog? Stel, je hebt een gastblog geschreven op een website van een bekende blogger waarin je een linkje hebt naar jouw website. Met tweederangs linkbuilding zorg je weer voor links naar jouw gastblog, waar de autoriteit dan weer van stijgt, en de gastblog dan op zijn beurt weer meer en betere linkjuice kan doorgeven naar jouw website.

Effectief omdat:

 • Het een filter creëert tussen jouw website en links van lagere kwaliteit. Zo heb je wel de voordelen van de links maar bescherm je deze ook tegelijkertijd tegen eventuele slechte invloeden

De skyscraper methode

Met de skyscraper SEO strategie ga je op zoek naar linkwaardige content en schrijf je daar vervolgens nog betere en geoptimaliseerde content van. Heb je de er de best mogelijk content van? Dan ga je over op de influencer tactiek en benader je belangrijke spelers in het vakgebied met het doel hen te laten linken naar jouw content of om jouw content te delen.

Effectief omdat:

 • Je creëert nog betere content dan een stuk dat zich al bewezen heeft als linkwaardig
 • Het verzekerd links van hoogwaardige en kwalitatieve websites
 • Je naast links ook profiteert van de mogelijkheid om je naamsbekendheid te vergroten en reputatie te verbeteren door een echte kenner in het vak te zijn

Conclusie over deze linkbuilding tips in 2018

Een goede linkbuilding is nog altijd een ontzettend belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Vandaar dat wij je graag extra uitleg hierover geven met deze linkbuilding tips. Linkbuilding en SEO zijn zeker de investering waard op de lange termijn. Je bereikt mensen wanneer ze op zoek zijn, en jij weet net zo goed als ik, dat bijna niemand meer naar de 2e pagina van Google doorklikt. Investeer in SEO en profiteer van een hoge ranking in Google. Doe hier de SEO check om te kijken hoe je er nu voor staat.

Heb je hulp nodig met jouw SEO activiteiten? Digital Inside staat voor jou klaar! Kom eens langs op kantoor in Utrecht, bel 030-2271828 of gebruik ons contactformulier.

Lees hier meer SEO-tips of onze andere blogs!

Over de auteur

Leave a Reply

Plan hier een tijd in die voor jou uitkomt om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.